Ana içeriğe atla

CEVİZLİ ROLL



Malzemeler:
  • 1/2 yemek kaşığı Kuru Maya (10g)
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı süt



Hazırlanışı:
  • Mayayı şekerli ılık su içinde eritin ve 15 dakika bekletin.
  • Hamur yoğurma kabına unu döküp ortasını açın. Üzerine mayalı karışım, süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ilave edin.
  • Pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda ısısında 45 dakika bekletin.
  • Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra yumurta büyüklüğünde eşit parçalara ayırın. Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır bir yufkanın yarısı kadar olacak şekilde açın.
  • Açmış olduğunuz hamurun üzerine eritilmiş tereyağından dökün; bir yemek kaşığı kadar da ceviz içi serpiştirin.
  • Hamuru  rulo şeklinde sarın ve hafifçe çekiştirerek büyümesini sağlayın.
  • Rulo şeklinde elde etmiş olduğunuz hamuru kendi etrafında içe doğru kıvırarak gül şeklini verin.
  • Hamurun üzerini hafifçe yassılaştırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana yerleştirin.
  • Üzeri için su, süt ve yumurta sarısını çırpıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C’ye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
  • Mayalı hamur denince akla ilk gelen hamurlulardan biri olan açma pratik ve pek çok malzemenin yanına eşlik edebilecek bir tariftir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta