Ana içeriğe atla

CEVİZLİ GEVREK POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin (tercihe göre tereyağı da kullanılabilir)
  • 2 Yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 büyük kase kırılmış ceviz
  • Kabartma tozu ve aldığı kadar un
  • Susam  (üzeri için)


Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin,
  • Hazırladığınız hamuru 15 dk. dinlendirin,
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler yaparak yağlanmış tepsiye dizin,
  • Üzerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısını sürün ve mavi haşhaşı serpin,
  • 200 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre