Malzemeler:
175 gr bitter kuvertür çikolata, ufak parçalara bölünmüş
1 çorba kaşığı tereyağı (20 gr)
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri (75 gr)
1/2 paket Şekerli Vanilin
1,5 çorba kaşığı un (15 gr)
1/4 çay kaşığı Kabartma Tozu
Yapılışı:
Fırınınızı önceden 180°C'ye ısıtın.
Çikolatayı tereyağı ile birlikte ufak bir sos tenceresine alın, orta ateşte karıştırarak eritin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurtayı şeker ve Şekerli Vanilin'le birlikte miksere alıp 8-20 dakika çırparak kabartın.
Unu, Kabartma Tozu’nu ve çikolatayı ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla parçalar halinde yerleştirin.
Kurabiyelerinizi hafiçe kabarıp üstleri çatlayana kadar 8-10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Fırınınızı önceden 180°C'ye ısıtın.
Çikolatayı tereyağı ile birlikte ufak bir sos tenceresine alın, orta ateşte karıştırarak eritin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurtayı şeker ve Şekerli Vanilin'le birlikte miksere alıp 8-20 dakika çırparak kabartın.
Unu, Kabartma Tozu’nu ve çikolatayı ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla parçalar halinde yerleştirin.
Kurabiyelerinizi hafiçe kabarıp üstleri çatlayana kadar 8-10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder