Ana içeriğe atla

BROWNIE KURABİYELERİ



Malzemeler:

 175 gr bitter kuvertür çikolata, ufak parçalara bölünmüş
1 çorba kaşığı tereyağı (20 gr)
 1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri (75 gr)
1/2 paket Şekerli Vanilin
1,5 çorba kaşığı un (15 gr)
1/4 çay kaşığı Kabartma Tozu


Yapılışı:
Fırınınızı önceden 180°C'ye ısıtın.
Çikolatayı tereyağı ile birlikte ufak bir sos tenceresine alın, orta ateşte karıştırarak eritin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurtayı şeker ve Şekerli Vanilin'le birlikte miksere alıp 8-20 dakika çırparak kabartın.
Unu, Kabartma Tozu’nu ve çikolatayı ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla parçalar halinde yerleştirin.
Kurabiyelerinizi hafiçe kabarıp üstleri çatlayana kadar 8-10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta