Malzemeler:
1+2/3 su bardağı un (240 gr)
2/3 su bardağı ılık su (170 ml)
2 çorba kaşığı zeytinyağı (20 ml)
½ çay kaşığı tuz
½ paket İnstant Maya
2 dal biberiye, ince kıyılmış
1 çorba kaşığı dolusu dilimlenmiş
siyah zeytin, ufak doğranmış
3 adet kuru domates, ufak doğranmış
Yapılışı:
Unu İnstant Maya, ılık su, zeytinyağı
ve tuz ile birlikte bir yoğurma kabında karıştırın. Kıvamı fazla sert olursa
çok az daha ılık su ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
Karışımı yoğurup pürüzsüz ve homojen
bir hamur elde edin. İçine biberiye, kuru domates ve siyah zeytinleri ekleyip
malzemeler karışana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurun üstünü ıslak bir bezle
örtüp yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp
parçaları tezgah üstünde yuvarlayın.
Yuvarladığınız parçaları yağlı kağıt
serili fırın tepsisine yerleştirip 180°C’de kontrollü olarak yaklaşık 30
dakika pişirin. Pişerken fırının içine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap
yerleştirin.
Not: Dilerseniz ekmeklerinizin üzerine parmesan rendeleyebilirsiniz.
Not: Dilerseniz ekmeklerinizin üzerine parmesan rendeleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder