Malzemeler:
- 3-4 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Yarım litre süt
- 3 çay kaşığı un
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı su
- Kaşar
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
- Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir.
- Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir.
- Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. Üzerlerine kırmızı toz biber serpilir. Kaşarlar eriyinceye kadar fırınlanır.
Yorumlar
Yorum Gönder