ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATALI KUP


Malzemeler:
Puding için
  • Yarım paket Antep Fıstıklı Puding (45 gr)
  • 1 su bardağından biraz fazla süt (250 ml)


Çikolata sos için
  • 1/3 paket Çikolata Sos (40 gr)
  • 1/3 su bardağı süt (80 ml)


Kek için
  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker (70 gr)
  • 1,5 kahve fincanı un (75 gr)
  • ½ kahve fincanı Kakao (15 gr)
  • ½ paket Şekerli Vanilin
  • 1 kahve fincanı filtre kahve (100 ml)


Üstü için
  • 15 adet kabuksuz Antep fıstığı, iri doğranmış


Yapılışı:
  • İlk önce keki hazırlayın. Yumurtayı ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde 4-5 dakika çırparak kabartın.
  • Unu, Kakao’yu ve Şekerli Vanilin’i yumurtalı karışıma ekleyip spatula ya da tahta kaşık ile yavaşça karıştırın.
  • Fırın tepsinizin tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını tepsiye boşaltın. 180⁰C fırında yaklaşık 15 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Puding için sütü ufak bir tencereye koyup üstüne Antep Fıstıklı Puding’i ekleyin. Orta ateşte devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirin ve pudingi ateşten alın. Ara sıra karıştırarak üstünün kabuk bağlamasını önleyin.
  • Çikolata sos için Çikolatalı Sos’u ufak bir tencereye alın. Üstüne sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip sosu bir kaseye aktarın. Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Keki ufak parçalara bölün. Kup kabınızın dibini kek parçalarıyla kaplayıp üstüne filtre kahve gezdirin.
  • Kahveyle ıslatılmış kekin üstüne pudingi ekleyin. Pudingin üstüne çikolata sos gezdirin ve Antep fıstığı parçacıkları serpiştirin.
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.


Yorumlar