Ana içeriğe atla

ANTEP FISTIKLI ÇİKOLATALI KUP


Malzemeler:
Puding için
  • Yarım paket Antep Fıstıklı Puding (45 gr)
  • 1 su bardağından biraz fazla süt (250 ml)


Çikolata sos için
  • 1/3 paket Çikolata Sos (40 gr)
  • 1/3 su bardağı süt (80 ml)


Kek için
  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker (70 gr)
  • 1,5 kahve fincanı un (75 gr)
  • ½ kahve fincanı Kakao (15 gr)
  • ½ paket Şekerli Vanilin
  • 1 kahve fincanı filtre kahve (100 ml)


Üstü için
  • 15 adet kabuksuz Antep fıstığı, iri doğranmış


Yapılışı:
  • İlk önce keki hazırlayın. Yumurtayı ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde 4-5 dakika çırparak kabartın.
  • Unu, Kakao’yu ve Şekerli Vanilin’i yumurtalı karışıma ekleyip spatula ya da tahta kaşık ile yavaşça karıştırın.
  • Fırın tepsinizin tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını tepsiye boşaltın. 180⁰C fırında yaklaşık 15 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Puding için sütü ufak bir tencereye koyup üstüne Antep Fıstıklı Puding’i ekleyin. Orta ateşte devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirin ve pudingi ateşten alın. Ara sıra karıştırarak üstünün kabuk bağlamasını önleyin.
  • Çikolata sos için Çikolatalı Sos’u ufak bir tencereye alın. Üstüne sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip sosu bir kaseye aktarın. Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Keki ufak parçalara bölün. Kup kabınızın dibini kek parçalarıyla kaplayıp üstüne filtre kahve gezdirin.
  • Kahveyle ıslatılmış kekin üstüne pudingi ekleyin. Pudingin üstüne çikolata sos gezdirin ve Antep fıstığı parçacıkları serpiştirin.
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre