Ana içeriğe atla

TERİYAKİ SOSLU SOMON



Malzemeler:
  • 4 adet somon fileto
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 1 çay kaşığı rende zencefil
  • 1 diş sarımsak rende
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı sana klasik
  • 1 tatlı kaşığı lime kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı susam



Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye getirin.
  • sana yağını tavada ısıtın.
  • Zencefil ve sarımsağı karıştırarak kavurun.
  • Lime/limon kabuğu rendesi ve suyu,soya sosu,teriyaki sosu ve susam yağını ekleyip hafif şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Somonları bir fırça yardımı ile soslayın ve fırına atın.
  • Arada sırada bu sosla üzerlerinden geçin.
  • Kalan sosu tekrar ısıtıp pişmiş olan somonların üzerinde susamla beraber servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta