Malzemeler:
- 4 adet somon fileto
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı teriyaki sos
- 1 çay kaşığı rende zencefil
- 1 diş sarımsak rende
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı sana klasik
- 1 tatlı kaşığı lime kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı susam
Yapılışı:
- Fırınınızı 180 dereceye getirin.
- sana yağını tavada ısıtın.
- Zencefil ve sarımsağı karıştırarak kavurun.
- Lime/limon kabuğu rendesi ve suyu,soya sosu,teriyaki sosu ve susam yağını ekleyip hafif şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
- Somonları bir fırça yardımı ile soslayın ve fırına atın.
- Arada sırada bu sosla üzerlerinden geçin.
- Kalan sosu tekrar ısıtıp pişmiş olan somonların üzerinde susamla beraber servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder