Malzemeler:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı soya sosu
- 4 te 3 bardak 3/4 pirinç sirkesi
- 1 tepeleme çay kaşığı zencefil tozu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Yapılışı:
- Tencereye suyu koyun,
- Soya sosunu,pirinç sirkesini,şekeri,zencefili ve sarımsak tozunu ilave edip şeker eriyip sos kaynayana kadar karıştırıp 3-4 dakika sonra sosunuzun altını kapatın,
- Pütürsüz bir sos elde etmek için sarımsak ve zencefili toz olarak kullandık.Ama yinede tam erimeyen parçalar olmaması için sosu süzün,
- Eğer taze sarımsak ve zencefil kullanmak isterseniz kullandığınız oranı arttırmanız gerekecek.Ayrıca süzerken de size sıkıntı yaratacaktır.
- Teriyaki sosumuzu süzdükten sonra cam şişeye doldurup buzdolabında 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz.
- Teriyaki sosu çok keskin bir sostur. Bu sosu tavuk marinelerinde, tavuk marinelerinde kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda temel bazı soslara altyapı olarak ta kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder