Ana içeriğe atla

TERİYAKİ SOS



Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soya sosu
  • 4 te 3 bardak 3/4 pirinç sirkesi
  • 1 tepeleme çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu



Yapılışı:
  • Tencereye suyu koyun,
  • Soya sosunu,pirinç sirkesini,şekeri,zencefili ve sarımsak tozunu ilave edip şeker eriyip sos kaynayana kadar karıştırıp 3-4 dakika sonra sosunuzun altını kapatın,
  • Pütürsüz bir sos elde etmek için sarımsak ve zencefili toz olarak kullandık.Ama yinede tam erimeyen parçalar olmaması için sosu süzün,
  • Eğer taze sarımsak ve zencefil kullanmak isterseniz kullandığınız oranı arttırmanız gerekecek.Ayrıca süzerken de size sıkıntı yaratacaktır.
  • Teriyaki sosumuzu süzdükten sonra cam şişeye doldurup buzdolabında 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz. 
  • Teriyaki sosu çok keskin bir sostur. Bu sosu tavuk marinelerinde, tavuk marinelerinde kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda temel bazı soslara altyapı olarak ta kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta