TERİYAKİ SOS



Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soya sosu
  • 4 te 3 bardak 3/4 pirinç sirkesi
  • 1 tepeleme çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu



Yapılışı:
  • Tencereye suyu koyun,
  • Soya sosunu,pirinç sirkesini,şekeri,zencefili ve sarımsak tozunu ilave edip şeker eriyip sos kaynayana kadar karıştırıp 3-4 dakika sonra sosunuzun altını kapatın,
  • Pütürsüz bir sos elde etmek için sarımsak ve zencefili toz olarak kullandık.Ama yinede tam erimeyen parçalar olmaması için sosu süzün,
  • Eğer taze sarımsak ve zencefil kullanmak isterseniz kullandığınız oranı arttırmanız gerekecek.Ayrıca süzerken de size sıkıntı yaratacaktır.
  • Teriyaki sosumuzu süzdükten sonra cam şişeye doldurup buzdolabında 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz. 
  • Teriyaki sosu çok keskin bir sostur. Bu sosu tavuk marinelerinde, tavuk marinelerinde kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda temel bazı soslara altyapı olarak ta kullanabilirsiniz.


Yorumlar