Malzemeler:
- 6 adet tavuk göğüs eti
- 6 dilim salam
- ½ su bardağı un
- ½ su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 12 dilim kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini bir bıçakla tek taraftan cep gibi kesin ve dibini koparmamaya özen göstererek içini açın.
- Etleri et döveceği ile dövüp inceltin.
- Tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin.
- Tavukgöğüslerinin her birinin ceo gibi açılan kısmına bir dilim peynir, bir dilim salam ve bir dilim daha peynir yerleştirip tavuğun diğer tarafını üzerine kapatın.
- Tavuğun uçlarını da açılmaması için bir bıçak yardımıyla çivi çakar gibi birbirine yapıştırın.
- Unu ve galeta ununu ayrı tabaklara koyun.
- Yumurtaları bir kase de çırpın.
- Her bir tavukgöğsünü önce una sonra yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa batırın.
- Geniş bir tavaya sıvıyağını koyun orta ateşte kızdırın.
- Hazırladığınız tavukgöğsünü bu yağda çevirerek kızartın.
- Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder