Ana içeriğe atla

TAVUK CORDON BLEU



Malzemeler:
  • 6 adet tavuk göğüs eti
  • 6 dilim salam
  • ½ su bardağı un
  • ½ su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 12 dilim kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz


Yapılışı:
  • Tavuk göğüslerini bir bıçakla tek taraftan cep gibi kesin ve dibini koparmamaya özen göstererek içini açın.
  • Etleri et döveceği ile dövüp inceltin.
  • Tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin.
  • Tavukgöğüslerinin her birinin ceo gibi açılan kısmına bir dilim peynir, bir dilim salam ve bir dilim daha peynir yerleştirip tavuğun diğer tarafını üzerine kapatın.
  • Tavuğun uçlarını da açılmaması için bir bıçak yardımıyla çivi çakar gibi birbirine yapıştırın.
  • Unu ve galeta ununu ayrı tabaklara koyun.
  • Yumurtaları bir kase de çırpın.
  • Her bir tavukgöğsünü önce una sonra yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa batırın.
  • Geniş bir tavaya sıvıyağını koyun orta ateşte kızdırın.
  • Hazırladığınız tavukgöğsünü bu yağda çevirerek kızartın.
  • Sıcak servis yapın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre