TAVUK CORDON BLEU



Malzemeler:
  • 6 adet tavuk göğüs eti
  • 6 dilim salam
  • ½ su bardağı un
  • ½ su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 12 dilim kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz


Yapılışı:
  • Tavuk göğüslerini bir bıçakla tek taraftan cep gibi kesin ve dibini koparmamaya özen göstererek içini açın.
  • Etleri et döveceği ile dövüp inceltin.
  • Tavukların üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin.
  • Tavukgöğüslerinin her birinin ceo gibi açılan kısmına bir dilim peynir, bir dilim salam ve bir dilim daha peynir yerleştirip tavuğun diğer tarafını üzerine kapatın.
  • Tavuğun uçlarını da açılmaması için bir bıçak yardımıyla çivi çakar gibi birbirine yapıştırın.
  • Unu ve galeta ununu ayrı tabaklara koyun.
  • Yumurtaları bir kase de çırpın.
  • Her bir tavukgöğsünü önce una sonra yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa batırın.
  • Geniş bir tavaya sıvıyağını koyun orta ateşte kızdırın.
  • Hazırladığınız tavukgöğsünü bu yağda çevirerek kızartın.
  • Sıcak servis yapın.


Yorumlar