Ana içeriğe atla

PUF POĞAÇA TARİFİ




Malzemeler:
  • 2 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya (42gr)
  • 1 kilo un


Üzerine: Yumurta sarısı ve çörekotu
İçi için: Beyaz peynir ve kıyılmış maydonoz

Yapılışı:
  • Ilık süte mayayı koyup şekeri  ilave ederek eritin ve içine geri kalan hamur malzemelerini ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. 
  • 18-24 adet arasi bezeler yapin.
  • Hamurların içine malzemenizi koyup istediginiz gibi sekillendirip, ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta