Ana içeriğe atla

PATLICAN OTURTMA



Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kızartmak için sıvı yağ
  • tuz karabiber


Yapılışı:
  • Patlıcanı soyup kızartın,
  • Kıymayı kavurun, suyunu çekince yemeklik doğranan soğanları ve sivri biberi ilave edin,
  • Biraz kavrulduktan sonra doğradığınız domatesi ilave edin,
  • Salçayı da koyup 1 bardak su, tuz karabiber ekleyip pişirin,
  • Suyunu çekmeden altını kapatın,
  • Kızarttığınız patlıcanları borcama dizin,
  • Üzerini kıymalı harçla kapatın,
  • Üstünü biber ve domatesle süsleyip 180 dereye ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta