Ana içeriğe atla

KIYMALI PATATES KAYIĞI




Malzemeler:
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 200 gr kıyma
  • Maydanoz
  • 7 adet iri boy patates
  • Salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber


Üzeri İçin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:
  • Patateslerin kabuklarını soymadan bol su ile fırça yardımıyla temizleyin ve ortadan ikiye bölün.
  • Daha önceden ısıtılmış olan fırında pişene kadar közleyin.
  • Diğer taraftan küp şeklindeki doğradığınız soğanları tavada yağ içerisinde kavurun ve kıymaları, biberleri ve maydanozu katarak katarak kavurun. Salça,tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Közlediğiniz patateslerin ortalarını bir miktar oyun ve hazırladığınız kavrulmuş içi patatesin içerisine yerleştirin ve bir fırın tepsisine dizin.
  • Yaklaşık 1, 5 su bardağı su içerisine salçayı karıştırıp kenarlarından dökün.
  • 15 dk pişirmeye bırakın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta