KIYMALI PATATES KAYIĞI




Malzemeler:
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 200 gr kıyma
  • Maydanoz
  • 7 adet iri boy patates
  • Salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber


Üzeri İçin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:
  • Patateslerin kabuklarını soymadan bol su ile fırça yardımıyla temizleyin ve ortadan ikiye bölün.
  • Daha önceden ısıtılmış olan fırında pişene kadar közleyin.
  • Diğer taraftan küp şeklindeki doğradığınız soğanları tavada yağ içerisinde kavurun ve kıymaları, biberleri ve maydanozu katarak katarak kavurun. Salça,tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Közlediğiniz patateslerin ortalarını bir miktar oyun ve hazırladığınız kavrulmuş içi patatesin içerisine yerleştirin ve bir fırın tepsisine dizin.
  • Yaklaşık 1, 5 su bardağı su içerisine salçayı karıştırıp kenarlarından dökün.
  • 15 dk pişirmeye bırakın.


Yorumlar