Malzemeler:
- 2 adet soğan
- 4 adet sivri biber
- 200 gr kıyma
- Maydanoz
- 7 adet iri boy patates
- Salça
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soymadan bol su ile fırça yardımıyla temizleyin ve ortadan ikiye bölün.
- Daha önceden ısıtılmış olan fırında pişene kadar közleyin.
- Diğer taraftan küp şeklindeki doğradığınız soğanları tavada yağ içerisinde kavurun ve kıymaları, biberleri ve maydanozu katarak katarak kavurun. Salça,tuz ve karabiberi ekleyin.
- Közlediğiniz patateslerin ortalarını bir miktar oyun ve hazırladığınız kavrulmuş içi patatesin içerisine yerleştirin ve bir fırın tepsisine dizin.
- Yaklaşık 1, 5 su bardağı su içerisine salçayı karıştırıp kenarlarından dökün.
- 15 dk pişirmeye bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder