Ana içeriğe atla

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE




Malzemeler:
600 gr kıyma
1 ad soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1′er adet havuç,soğan,kabak ve patates
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz,kimyon,karabiber
1-2 adet domates

Yapılışı:
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı, su ve baharatları yoğurun,
Köftelerinizi şekil verirken karbonatlı kullanarak daha rahat şekil verebilirsiniz,
Elinizi karbonatlı suya batırıp yuvarlak köfteler yapın içlerini oyup kase şekline getirin,
Köfteleri az yağlanmış fırın kabında 15 dakika pişirin,
Küp küp doğranmış sebzeleri , soğanı tereyağında kavurup üzerine un serpin ve karıştırın,
Sebzelerinize sütü de ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın. 
Bu harcı az pişmiş köftelerin içine doldurun üzerlerine birer dilim domates koyup 15 dakika daha pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta