Ana içeriğe atla

DANA CORDON BLEU



Malzemeler:
  • 4 Parça İnce Dana Bifteği
  • 4 Parça İnce Tabaka Halinde Kesilmiş Kaşar
  • 4 Dilim Salam
  • 2 Adet Yumurta
  • Un
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Kızartmak İçin Yağ


Yapılışı:

  • Dana bifteklerini hafifçe tuzlayın. 
  • Her bifteğin ortasına bir parça peynir ve salam koyup bifteği ikiye katlayın. 
  • Bir kürdan batırarak tutturun. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. 
  • Sonra una, çırpılmış yumurtaya, galeta ununa bulayın. 
  • Kızgın yağda her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. 
  • Sıcak olarak servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta