Malzemeler:
- 6 adet tavuk but
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Tuz, pul biber, karabiber, kekik
- 1 adet yumurta
- Sade mısır gevreği
Yapılışı:
- Öncelikle tavuk butlarımızı ön bir marine işleminden geçirelim,böylece tavuklarınız daha lezzetli olacaktır.
- Bunun için soğanı piyazlık doğrayın,
- Üzerine tuzu, baharatları ve zeytinyağını ilave edip karıştırın,
- Karışıma tavukları ekleyip soğanlı sosla harmanlayın,
- Sosu daha fazla çekmesi ve içlerinin güzel pişmesi için tavuklara kesikler atın ve 1 saat buzdolabında bekletin,
- Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpın,
- Ayrı bir tabakta mutfak robotundan geçirip biraz ufalttığınız mısır gevreklerini dökün,
- Tavuklarda kalan soğan parçalarını temizleyin,
- Yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın,
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder