Ana içeriğe atla

ÇITIR TAVUK BUTLARI



Malzemeler:

  • 6 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
  • 1 adet yumurta
  • Sade mısır gevreği 



Yapılışı:

  • Öncelikle tavuk butlarımızı ön bir marine işleminden geçirelim,böylece tavuklarınız daha lezzetli olacaktır.
  • Bunun için soğanı piyazlık doğrayın,
  • Üzerine tuzu, baharatları ve zeytinyağını ilave edip karıştırın,
  • Karışıma tavukları ekleyip soğanlı sosla harmanlayın,
  • Sosu daha fazla çekmesi ve içlerinin güzel pişmesi için tavuklara kesikler atın ve 1 saat buzdolabında bekletin,
  • Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpın,
  • Ayrı bir tabakta mutfak robotundan geçirip biraz ufalttığınız mısır gevreklerini dökün,
  • Tavuklarda kalan soğan parçalarını temizleyin,
  • Yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın,
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta