ÇITIR TAVUK BUTLARI



Malzemeler:

  • 6 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
  • 1 adet yumurta
  • Sade mısır gevreği 



Yapılışı:

  • Öncelikle tavuk butlarımızı ön bir marine işleminden geçirelim,böylece tavuklarınız daha lezzetli olacaktır.
  • Bunun için soğanı piyazlık doğrayın,
  • Üzerine tuzu, baharatları ve zeytinyağını ilave edip karıştırın,
  • Karışıma tavukları ekleyip soğanlı sosla harmanlayın,
  • Sosu daha fazla çekmesi ve içlerinin güzel pişmesi için tavuklara kesikler atın ve 1 saat buzdolabında bekletin,
  • Bir tabağa yumurtayı kırıp çırpın,
  • Ayrı bir tabakta mutfak robotundan geçirip biraz ufalttığınız mısır gevreklerini dökün,
  • Tavuklarda kalan soğan parçalarını temizleyin,
  • Yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın,
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Yorumlar