Malzemeler:
- 750 gr Bonfile
- 2 Adet Soğan
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 2 Çay Kaşığı Hardal
- 200 gr Krema
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Limon
- Tuz
Yapılışı:
- Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım.
- Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
- Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım.
- Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım.
- Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
- Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim.
- Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Makarna ile servis yapabilirsiniz.
- Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
- İpucu:Mantarlar kararmaması için limonlu suda haşlanır.
Yorumlar
Yorum Gönder