BEEF STRAGANOF (KREMALI DANA SOTE)



Malzemeler:
  • 750 gr Bonfile
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Çorba Kaşığı Margarin
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • 2 Çay Kaşığı Hardal
  • 200 gr Krema
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon
  • Tuz


Yapılışı:   
  • Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım.
  • Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
  • Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım.
  • Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım.
  • Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
  • Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim.
  • Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Makarna ile servis yapabilirsiniz.
  • Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
  • İpucu:Mantarlar kararmaması için limonlu suda haşlanır.


Yorumlar