Malzemeler;
Hamur için;
- 125 gr bitkisel margarin
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- ½ su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı çörekotu
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyup karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun yuvarlak şeritler oluşturun. Hamur rulolarının uçlarını birleştirip çevirerek burgu şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 175 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip servise edin.
Yorumlar
Yorum Gönder