TUZLU PASTANE KURABİYELERİ


Malzemeler;

Hamur için;

  • 125 gr bitkisel margarin
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • ½ su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyup karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun yuvarlak şeritler oluşturun. Hamur rulolarının uçlarını birleştirip çevirerek burgu şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 175 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip servise edin.

Yorumlar