Ana içeriğe atla

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI



Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 6 bardak et suyu
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı margarin
  • 1 havuç
  • 1 kök maydanoz
  • 1 sap kereviz
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yumurta
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 fiske rendelenmiş muskat
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Havuç ve kabakları küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye maydanoz, maydanoz kökü, doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin, üzerine su ve tuz koyun. Orta dereceli ocakta haşlanmaya bırakın.
  • Su kaynamaya başladığında içine doğranmış havuç ve kabakları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Ayrı bir tavada margarini eritin ve unu ekleyip kavurun.
  • Kavurulan una et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Muskat, biber ve tuzunu atarak 10-15 dakika kaynatın.  
  • Kaynamaya başlayan suya haşladığınız sebzeleri de ekleyin, sebzeler iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
  • Daha sonra blenderden geçirin.
  • Terbiyesi için limon suyunu ve yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yedirin.  Karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre