TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI



Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 6 bardak et suyu
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı margarin
  • 1 havuç
  • 1 kök maydanoz
  • 1 sap kereviz
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yumurta
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 fiske rendelenmiş muskat
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Havuç ve kabakları küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye maydanoz, maydanoz kökü, doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin, üzerine su ve tuz koyun. Orta dereceli ocakta haşlanmaya bırakın.
  • Su kaynamaya başladığında içine doğranmış havuç ve kabakları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Ayrı bir tavada margarini eritin ve unu ekleyip kavurun.
  • Kavurulan una et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Muskat, biber ve tuzunu atarak 10-15 dakika kaynatın.  
  • Kaynamaya başlayan suya haşladığınız sebzeleri de ekleyin, sebzeler iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
  • Daha sonra blenderden geçirin.
  • Terbiyesi için limon suyunu ve yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yedirin.  Karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin.

Yorumlar