Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 6 bardak et suyu
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı margarin
- 1 havuç
- 1 kök maydanoz
- 1 sap kereviz
- 1 demet maydanoz
- 2 yumurta
- 4 dilim bayat ekmek
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 fiske rendelenmiş muskat
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Havuç ve kabakları küp küp doğrayın.
- Bir tencereye maydanoz, maydanoz kökü, doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin, üzerine su ve tuz koyun. Orta dereceli ocakta haşlanmaya bırakın.
- Su kaynamaya başladığında içine doğranmış havuç ve kabakları da ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Ayrı bir tavada margarini eritin ve unu ekleyip kavurun.
- Kavurulan una et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Muskat, biber ve tuzunu atarak 10-15 dakika kaynatın.
- Kaynamaya başlayan suya haşladığınız sebzeleri de ekleyin, sebzeler iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
- Daha sonra blenderden geçirin.
- Terbiyesi için limon suyunu ve yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yedirin. Karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin.
Yorumlar
Yorum Gönder