Malzemeler:
5 adet orta boy patates
6 kaşık mayonez,
1 adet taze soğan
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber,karabiber, tuz,
1 adet havuç
Yapılışı:
Patatesler ezilecek kıvama kadar haşlanır, mayonez ilave edildikten sonra
püre haline getirilir. Soğan çok ince kıyılır,sarımsak ezilir, kırmızı pul
biber, karabiber ve tuz püreye ilave edilir ve yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde
toplar haline getirilir. Havuç robotta rendelenir veya çok küçük parçalara
bölünür. Maydanoz da robotta kıyılır. Patates toplarının yarısının üstü
maydanoz, kalan yarısının üstü de havuç ile kaplanır. Dilerseniz siyah haşhaş,çörekotu ile de kaplayabilirsiniz.Servis tabağına
turuncu ve yeşil minik toplar halinde yerleştirilir ve servis yapılır.
6 kaşık mayonez,
1 adet taze soğan
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber,karabiber, tuz,
1 adet havuç
Yapılışı:
Patatesler ezilecek kıvama kadar haşlanır, mayonez ilave edildikten sonra
püre haline getirilir. Soğan çok ince kıyılır,sarımsak ezilir, kırmızı pul
biber, karabiber ve tuz püreye ilave edilir ve yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde
toplar haline getirilir. Havuç robotta rendelenir veya çok küçük parçalara
bölünür. Maydanoz da robotta kıyılır. Patates toplarının yarısının üstü
maydanoz, kalan yarısının üstü de havuç ile kaplanır. Dilerseniz siyah haşhaş,çörekotu ile de kaplayabilirsiniz.Servis tabağına
turuncu ve yeşil minik toplar halinde yerleştirilir ve servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder