Ana içeriğe atla

ATIŞTIRMALIK RENKLİ PATATES TOPLARI



Malzemeler:
5 adet orta boy patates
6 kaşık mayonez,
1 adet taze soğan
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber,karabiber, tuz,
1 adet havuç

Yapılışı:
Patatesler ezilecek kıvama kadar haşlanır, mayonez ilave edildikten sonra
püre haline getirilir. Soğan çok ince kıyılır,sarımsak ezilir, kırmızı pul
biber, karabiber ve tuz püreye ilave edilir ve yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde
toplar haline getirilir. Havuç robotta rendelenir veya çok küçük parçalara
bölünür. Maydanoz da robotta kıyılır. Patates toplarının yarısının üstü
maydanoz, kalan yarısının üstü de havuç ile kaplanır. Dilerseniz siyah haşhaş,çörekotu ile de kaplayabilirsiniz.Servis tabağına
turuncu ve yeşil minik toplar halinde yerleştirilir ve servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta