Ana içeriğe atla

MANTAR KURABİYE


Malzemeler:

1 paket Margarin
2 adet Yumurta
1 çay fincanı Pudra Şekeri
2,5 çay fincanı Un
200 gr Nişasta
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Şekerli Vanilin
Kakao


Yapılışı:

Unu kabınıza alıp ortasını havuz gibi açın,

Oda sıcaklığındaki margarini ekleyip,yumurtaları kırın ve üzerine de pudra şekerini ekleyin,

Ardından nişasta,şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun,

Tepsinize yağlı kağıt serin ve hamurunuzdan yumurtadan biraz ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsinize dizin,

Küçük bir şişe kapağını kakaoya batırıp yuvarladığınız hamurların üstlerine bastırıp mantar şekli verelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Kurabiyeler pişip ,soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta