Malzemeler
1 paket yulaflı yada burçak bisküvi
50 gram tereyağı
Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tane limon( kabuğu )
1 çay kaşığı kadar şekerli vanilin
1 su bardağı toz şeker
Sosu için :
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu( rendelenmiş şekilde)
50 gram tereyağı yada margarin isteğe bağlı
1 çay bardağı şeker
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökün.
Düz yuvarlak kek tepsisinin içine düzgün bir şekilde dökün.
Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saaat kadar dinlendirmeye bırakın.
Krema için labne peynirinizi ve yoğurdunuzu iyice çırpın.
Şekeri ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıp yumurtaları ekleyin.
Sonra unu limon kabuklarını ve vanilini ekleyip tekrar çırpın.
Daha önce hazırlayıp dolaba koyduğunuz tabanınızı çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürün.
180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın.
Sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin.
Fakat yumurtayı iyice çırpmadan koymayın.
Yaptığınız sosu soğumaya bırakın. Sosunuzu soğuduktan sonra cheesecakeinizin üzerine yayıp dolapta dinlendirin.
Yorumlar
Yorum Gönder