Ana içeriğe atla

LİMONLU CHEESECAKE


Malzemeler

1 paket yulaflı yada burçak bisküvi
50 gram tereyağı

Kreması için:

1 paket labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tane limon( kabuğu )
1 çay kaşığı kadar şekerli vanilin
1 su bardağı toz şeker


Sosu için :
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu( rendelenmiş şekilde)
50 gram tereyağı yada margarin isteğe bağlı
1 çay bardağı şeker


Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.

Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökün. 

Düz yuvarlak kek tepsisinin içine düzgün bir şekilde dökün.

Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saaat kadar dinlendirmeye bırakın.

Krema için labne peynirinizi ve yoğurdunuzu iyice çırpın.

Şekeri ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıp yumurtaları ekleyin. 

Sonra unu limon kabuklarını ve vanilini ekleyip tekrar çırpın.

Daha önce hazırlayıp dolaba koyduğunuz tabanınızı çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürün.

180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın. 

Sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin.

Fakat yumurtayı iyice çırpmadan koymayın.

Yaptığınız sosu soğumaya bırakın. Sosunuzu soğuduktan sonra cheesecakeinizin üzerine yayıp dolapta dinlendirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre