Pratik ve çok eğlenceli :)
Malzemeler:
- 5 adet elma
- 3/4 su bardağı sıvı krema
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 şekerli vanilin
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Yapılışı:
- Tereyağ, krema, toz şeker ve vanilyayı derin bir kapta orta ateşte kaynatın,
- Karışımın rengi karamele dönmeye başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın,
- Yıkayıp kuruladığımız ve çöp şişe batırdığımız elmaları önce karamele batırıp sonra taban kısmını dövülmüş fındığa buluyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Dilerseniz bonibon,benmari usulü eritilmiş çikolata..vs. farklı süslemeler elde edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder