Ana içeriğe atla

KARAMELLİ ELMA TARİFİ


Pratik ve çok eğlenceli :)



Malzemeler:

  • 5 adet elma
  • 3/4 su bardağı sıvı krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 şekerli vanilin 
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık


Yapılışı:

  • Tereyağ, krema, toz şeker ve vanilyayı derin bir kapta orta ateşte kaynatın,
  • Karışımın rengi karamele dönmeye başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın,
  • Yıkayıp kuruladığımız ve çöp şişe batırdığımız elmaları önce karamele batırıp sonra taban kısmını dövülmüş fındığa buluyoruz ve servis tabağına alıyoruz. 
  • Dilerseniz bonibon,benmari usulü eritilmiş çikolata..vs. farklı süslemeler elde edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta