KARAMELLİ ELMA TARİFİ


Pratik ve çok eğlenceli :)



Malzemeler:

  • 5 adet elma
  • 3/4 su bardağı sıvı krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 şekerli vanilin 
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık


Yapılışı:

  • Tereyağ, krema, toz şeker ve vanilyayı derin bir kapta orta ateşte kaynatın,
  • Karışımın rengi karamele dönmeye başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın,
  • Yıkayıp kuruladığımız ve çöp şişe batırdığımız elmaları önce karamele batırıp sonra taban kısmını dövülmüş fındığa buluyoruz ve servis tabağına alıyoruz. 
  • Dilerseniz bonibon,benmari usulü eritilmiş çikolata..vs. farklı süslemeler elde edebilirsiniz.


Yorumlar