Ana içeriğe atla

IZGARA KÖFTELİ LAVAŞ DÜRÜM TARİFİ



Malzemeler:
12 adet hazır köfte
3 adet lavaş
1 tane büyük boy domates
1 tane büyük boy yeşil biber
1 tane ortaboy soğan
1-2 yaprak marul yada göbek
6 yaprak kaşar peyniri
1 yemek kaşığı acı biber salçası
İsteğe bağlı etli kırmızı biber ve salatalık turşusu

Yapılışı:
Dondurulmuş köfteleri ızgaranın üzerinde pişirmeye başlayın.
Soğan,domates,marul vb. ince ince kıyın.
Lavaş ekmeğinin üzerine 2 dilim kaşar peyniri serin.
Köfte hariç tüm malzemeler konulur en son pişen köfteleri koyup dürüm yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta