Ana içeriğe atla

İRMİKLİ PARMAK TATLISI




Malzemeler:
  • 125 gram margarin veya 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)


İçi için:
  • 5 adet ceviz içi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Biraz tarçın
Ceviz ve fındık iri çekilerek karıştırılacak.


Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Yapılışı:
  • Hamurun için tüm malzemeleri karıştırın,
  • Kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parça alıp avucunuzun içinde açın,
  • İç harcından koyup kapatın, 
  • Parmak tatlısı için parmak şekli verin ve bol irmiğe bulayın,
  • Tepsiye yerleştirip 180 derecede 10-15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin,
  • Şerbetini kaynatıp soğutun,
  • Soğuduktan sonra fırından çıkan tatlının üzerine dökün, (fakat ilk kızgınlığı geçsin)
  • 5 dakika kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre