İRMİKLİ PARMAK TATLISI




Malzemeler:
  • 125 gram margarin veya 100 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)


İçi için:
  • 5 adet ceviz içi
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Biraz tarçın
Ceviz ve fındık iri çekilerek karıştırılacak.


Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Yapılışı:
  • Hamurun için tüm malzemeleri karıştırın,
  • Kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parça alıp avucunuzun içinde açın,
  • İç harcından koyup kapatın, 
  • Parmak tatlısı için parmak şekli verin ve bol irmiğe bulayın,
  • Tepsiye yerleştirip 180 derecede 10-15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin,
  • Şerbetini kaynatıp soğutun,
  • Soğuduktan sonra fırından çıkan tatlının üzerine dökün, (fakat ilk kızgınlığı geçsin)
  • 5 dakika kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.


Yorumlar