Malzemeler:
- 125 gram margarin veya 100 gram tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı irmik
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)
İçi için:
- 5 adet ceviz içi
- 1 çay bardağı fındık
- 2 çorba kaşığı şeker
- Biraz tarçın
Ceviz ve fındık iri çekilerek karıştırılacak.
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Yapılışı:
- Hamurun için tüm malzemeleri karıştırın,
- Kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parça alıp avucunuzun içinde açın,
- İç harcından koyup kapatın,
- Parmak tatlısı için parmak şekli verin ve bol irmiğe bulayın,
- Tepsiye yerleştirip 180 derecede 10-15 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin,
- Şerbetini kaynatıp soğutun,
- Soğuduktan sonra fırından çıkan tatlının üzerine dökün, (fakat ilk kızgınlığı geçsin)
- 5 dakika kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder