HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜRPRİZ KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kakao
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un

İçi için;
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi


Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • birkaç damla limonsuyu


Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine yumurtayı ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpın,
  • Bir paket kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin,
  • Ardından zeytinyağını, oda sıcaklığındaki tereyağını, elediğimiz unu, kabartma tozunu, vanilini ekleyip yoğurmaya başlayın, (Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak)
  • İç harcı için ayrı bir kaba malzemeleri koyup karıştırın,
  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içine hindistan cevizli harçtan koyup hamuru kapatıp yuvarlayın,
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize topları yerleştirip 180 derecede  kontrol ederek pişirin,
  • Şerbeti bir saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletin,
  • Fırından çıkan kızgın kurabiyeleri soğuk şerbete daldırıp çıkarın ve servis tabağına dizip üzerine Hindistan cevizi serpin,
  • Bir gün buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.


Yorumlar