Ana içeriğe atla

HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜRPRİZ KURABİYE


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kakao
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un

İçi için;
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi


Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • birkaç damla limonsuyu


Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine yumurtayı ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpın,
  • Bir paket kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin,
  • Ardından zeytinyağını, oda sıcaklığındaki tereyağını, elediğimiz unu, kabartma tozunu, vanilini ekleyip yoğurmaya başlayın, (Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak)
  • İç harcı için ayrı bir kaba malzemeleri koyup karıştırın,
  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içine hindistan cevizli harçtan koyup hamuru kapatıp yuvarlayın,
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize topları yerleştirip 180 derecede  kontrol ederek pişirin,
  • Şerbeti bir saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletin,
  • Fırından çıkan kızgın kurabiyeleri soğuk şerbete daldırıp çıkarın ve servis tabağına dizip üzerine Hindistan cevizi serpin,
  • Bir gün buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre