Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kakao
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 yumurtanın akı
- 1 su bardağı pudra şeker
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- birkaç damla limonsuyu
Yapılışı:
- Derin bir kabın içine yumurtayı ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpın,
- Bir paket kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin,
- Ardından zeytinyağını, oda sıcaklığındaki tereyağını, elediğimiz unu, kabartma tozunu, vanilini ekleyip yoğurmaya başlayın, (Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak)
- İç harcı için ayrı bir kaba malzemeleri koyup karıştırın,
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içine hindistan cevizli harçtan koyup hamuru kapatıp yuvarlayın,
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize topları yerleştirip 180 derecede kontrol ederek pişirin,
- Şerbeti bir saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletin,
- Fırından çıkan kızgın kurabiyeleri soğuk şerbete daldırıp çıkarın ve servis tabağına dizip üzerine Hindistan cevizi serpin,
- Bir gün buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder