Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı ( beyazı bulamak için kullanılacak)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Etrafı için;
- Haşhaş
Ortası için;
- Çikolata sosu
Yapılışı:
- Hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapta yoğurun,
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin,
- Sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlayın,
- Etrafını yumurta beyazı ile bulayıp haşhaşa batırın,
- Yağlı kağıt serili fırın tepsiye dizin ve üzerlerini parmakla bastırın,
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerleri pempeleşinceye kadar pişirin,
- Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması için bekletin,
- Ortada kalan boşluklara hazır çikolata sosu sıkıp servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder