HAŞHAŞLI KURABİYE


Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı bulamak için kullanılacak)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Etrafı için;
  • Haşhaş


Ortası için;
  • Çikolata sosu


Yapılışı:
  • Hamuru için tüm malzemeleri  derin bir kapta yoğurun,
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin,
  • Sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlayın,
  • Etrafını yumurta beyazı ile bulayıp haşhaşa batırın,
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsiye dizin ve  üzerlerini parmakla bastırın,
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerleri pempeleşinceye kadar pişirin,
  • Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması için bekletin,
  • Ortada kalan boşluklara hazır çikolata sosu sıkıp servis edebilirsiniz.
Not: Çikolata sosu yerine vişne marmeladı gibi farklı tatlarda kullanabilirsiniz.

Yorumlar