Ana içeriğe atla

HAŞHAŞLI KURABİYE


Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı bulamak için kullanılacak)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


Etrafı için;
  • Haşhaş


Ortası için;
  • Çikolata sosu


Yapılışı:
  • Hamuru için tüm malzemeleri  derin bir kapta yoğurun,
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin,
  • Sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlayın,
  • Etrafını yumurta beyazı ile bulayıp haşhaşa batırın,
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsiye dizin ve  üzerlerini parmakla bastırın,
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzerleri pempeleşinceye kadar pişirin,
  • Fırından çıktıktan sonra biraz soğuması için bekletin,
  • Ortada kalan boşluklara hazır çikolata sosu sıkıp servis edebilirsiniz.
Not: Çikolata sosu yerine vişne marmeladı gibi farklı tatlarda kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta