Ana içeriğe atla

GALETA UNLU PUF POĞAÇA


Malzemeler:

3 paket Kabartma Tozu

2 su bardağı Yoğurt

1 su bardağı Sıvı Yağ

1 tatlı kaşığı Tuz

4-4,5 su bardağı Un


İç
1 kase Beyaz Peynir (Az Yağlı)
1 çay kaşığının ucuyla Karabiber
1 avuç Maydanoz

    Üst
    1 kase Galeta Unu
    1 kase Su
Yapılışı:
Bir kase içinde yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
Küçük bir kasede beyaz peyniri ezin. İçine peyniriniz tuzsuzsa tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın. Ortasına bolca peynirli içten koyup pohça gibi kapatın ve yuvarlayın. Su dolu kaseye batırıp sonra her yerini galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta