Malzemeler:
3 paket Kabartma Tozu
2 su bardağı Yoğurt
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı Tuz
4-4,5 su bardağı Un
İç
1 kase Beyaz Peynir (Az Yağlı)
1 çay kaşığının ucuyla Karabiber
1 avuç Maydanoz
- Üst
- 1 kase Galeta Unu
- 1 kase Su
Yapılışı:
Bir kase içinde yoğurt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
Küçük bir kasede beyaz peyniri ezin. İçine peyniriniz tuzsuzsa tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın. Ortasına bolca peynirli içten koyup pohça gibi kapatın ve yuvarlayın. Su dolu kaseye batırıp sonra her yerini galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Küçük bir kasede beyaz peyniri ezin. İçine peyniriniz tuzsuzsa tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın. Ortasına bolca peynirli içten koyup pohça gibi kapatın ve yuvarlayın. Su dolu kaseye batırıp sonra her yerini galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder