Ana içeriğe atla

FIRINDA SOMON BALIĞI


Hem pratik hem şık hem de lezzetli bir tarif...

Malzemeler:

2 adet Somon dilimi
4-5 sap dere otu yada maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz ve karabiber


Yapılışı:

Somon balığını aldığınız yerde temizletip,dilimletin böylece evde siz uğraşmak zorunda kalmazsınız,

Balıklarınızı yıkayın,

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın,

Folyo kağıdınızı fırça yardımı ile yağlayıp, fırın tepsisine serin,

Ortasına bir dilim somon koyup, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edip kapatın,

Yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirdikten sonra folyoyu açıp taze soğan, dere otu, limon ve taze karabiber ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta