Ana içeriğe atla

FIRINDA SICAK HELVA TARİFİ


Özellikle balık sofralarınıza pratik bir tatlı tarif...

Malzemeler:
  • 250 gr sade/vanilyalı tahin helvası
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt


Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri geniş bir tabakta püre haline getirin,
  • Fırını 200 dereceye getirin,
  • Minik toprak kaselere (fırın kaseleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz) malzemeleri 1 cm yüksekliğinde doldurun.Fazla doldurmayın çünkü tahin kabarıyor,
  • Isınmış fırının en üst rafına ızgara teli alıyoruz. Kaselerimizi yerleştirip fırının başından ayrılmıyoruz. 5-7 dk içinde helvalar kabarıp üzerleri kızarıyor.
  • Kızaran helvalarınızı sıcak servis etmelisiniz.
  • Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta