Özellikle balık sofralarınıza pratik bir tatlı tarif...
Malzemeler:
- 250 gr sade/vanilyalı tahin helvası
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri geniş bir tabakta püre haline getirin,
- Fırını 200 dereceye getirin,
- Minik toprak kaselere (fırın kaseleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz) malzemeleri 1 cm yüksekliğinde doldurun.Fazla doldurmayın çünkü tahin kabarıyor,
- Isınmış fırının en üst rafına ızgara teli alıyoruz. Kaselerimizi yerleştirip fırının başından ayrılmıyoruz. 5-7 dk içinde helvalar kabarıp üzerleri kızarıyor.
- Kızaran helvalarınızı sıcak servis etmelisiniz.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder