FIRINDA SICAK HELVA TARİFİ


Özellikle balık sofralarınıza pratik bir tatlı tarif...

Malzemeler:
  • 250 gr sade/vanilyalı tahin helvası
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt


Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri geniş bir tabakta püre haline getirin,
  • Fırını 200 dereceye getirin,
  • Minik toprak kaselere (fırın kaseleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz) malzemeleri 1 cm yüksekliğinde doldurun.Fazla doldurmayın çünkü tahin kabarıyor,
  • Isınmış fırının en üst rafına ızgara teli alıyoruz. Kaselerimizi yerleştirip fırının başından ayrılmıyoruz. 5-7 dk içinde helvalar kabarıp üzerleri kızarıyor.
  • Kızaran helvalarınızı sıcak servis etmelisiniz.
  • Afiyet olsun.


Yorumlar