Ana içeriğe atla

FIRINDA KEKİKLİ TAVUK



Malzemeler:
1 adet tavuk
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
4 dal taze kekik
1 adet limon
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
Ufak boy patates

Yapılışı:
Tavuğu iyice yıkayın,kurulayın,
Karabiber ve tuzla ovun ve 15 dakika bekletin,
Bir kasenin içinde tereyağını,saplarından ayrılmış kekiği ve bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın.

Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve göğüste küçük keseler yaratın. Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın.
Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle sürün.
Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın. Fırın kabına tavuğu yerleştirin. Önceden 220 dereceye ısıttığınız fırında 1,5 saat kadar pişirin.
Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir.)
Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın. Büyük olanları ikiye kesin. Tuz ve biberle harmanlayın.
Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın. Patatesleri yanlarına dizin. Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin.
Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta