Malzemeler:
1 adet tavuk
100 gram tereyağı
(oda sıcaklığında)
4 dal taze kekik
1 adet limon
Tuz ve taze
öğütülmüş karabiber
Ufak boy patates
Yapılışı:
Tavuğu iyice
yıkayın,kurulayın,
Karabiber ve tuzla
ovun ve 15 dakika bekletin,
Bir kasenin içinde
tereyağını,saplarından ayrılmış kekiği ve bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve
suyunu karıştırın.
Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda
ve göğüste küçük keseler yaratın. Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu
kısımlara yayın.
Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle sürün.
Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın. Fırın kabına tavuğu yerleştirin. Önceden 220 dereceye ısıttığınız fırında 1,5 saat kadar pişirin.
Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir.)
Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın. Büyük olanları ikiye kesin. Tuz ve biberle harmanlayın.
Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın. Patatesleri yanlarına dizin. Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin.
Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle sürün.
Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın. Fırın kabına tavuğu yerleştirin. Önceden 220 dereceye ısıttığınız fırında 1,5 saat kadar pişirin.
Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir. Derisi nar gibi kızarıp, bir bıçak sapladığınızda tavuğun içinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir.)
Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın. Büyük olanları ikiye kesin. Tuz ve biberle harmanlayın.
Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın. Patatesleri yanlarına dizin. Kaptaki yağla alt üst edip, pişirme işlemine devam edin.
Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın. 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder