Ana içeriğe atla

CEVİZLİ KAHVALTILIK


Dostlarınız ve ailenizle keyifli kahvaltılarınız için lezzetli kahvaltılık sos tarifi

Malzemeler

2 adet iri domates
2 adet kapya biber
2 avuç ceviz
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı köfte baharı
1 tatlı kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze kekik

Tuz ve karabiber


Yapılışı:

Fırın tepsisine 2 adet iri domates ve 2 kırmızı biberi (kapya biber) ortadan ikiye bölüp, ıslak yer aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin,

280 derecelik fırının ızgarasında pişirin,

Yaklaşık 25-30 dakika sonra domates ve biberleri fırından çıkarın,

Közlenmiş biberleri bir kaba alın ve üzerini  kapatarak bekletin (bu şekilde terlediklerinde kabuklarını daha rahat soyabileceksiniz)

Domateslerin de kabuklarını alarak rondoya koyun ve içine 2 diş sarımsak ekleyin,

Bir tavada ellerinizle ufalttığınız 2 avuç cevizi kendi yağında kavurun,

İçine 1’er çorba kaşığı acı biber salçası ve domates salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı köfte baharı ekleyin,

Son olarak da 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin,

Bu malzemeler hafifçe tavada kavrulurken rondoya attığınız malzemelerinizi biraz döndürdükten sonra sosu tavaya ilave edin,

Biraz daha tavada karıştırdıktan sonra servis tabağına koyup üzerine taze kekik ekleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre