Malzemeler
2 adet iri domates
2 adet kapya biber
2 avuç ceviz
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı köfte baharı
1 tatlı kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze kekik
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Fırın tepsisine 2 adet iri domates ve 2 kırmızı biberi (kapya biber) ortadan ikiye bölüp, ıslak yer aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin,
280 derecelik fırının ızgarasında pişirin,
Yaklaşık 25-30 dakika sonra domates ve biberleri fırından çıkarın,
Közlenmiş biberleri bir kaba alın ve üzerini kapatarak bekletin (bu şekilde terlediklerinde kabuklarını daha rahat soyabileceksiniz)
Domateslerin de kabuklarını alarak rondoya koyun ve içine 2 diş sarımsak ekleyin,
Bir tavada ellerinizle ufalttığınız 2 avuç cevizi kendi yağında kavurun,
İçine 1’er çorba kaşığı acı biber salçası ve domates salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı köfte baharı ekleyin,
Son olarak da 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin,
Bu malzemeler hafifçe tavada kavrulurken rondoya attığınız malzemelerinizi biraz döndürdükten sonra sosu tavaya ilave edin,
Biraz daha tavada karıştırdıktan sonra servis tabağına koyup üzerine taze kekik ekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder