Ana içeriğe atla

BROKOLİ EŞLİĞİNDE BİFTEK SOTE


Kısa sürede hem lezzetli hem de güzel görünümlü bir yemek yapmak mı istiyorsunuz? 
İşte size pratik bir tarif...

Malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 250 gr. Brokoli
  • 3 parça biftek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 1 yemek kaşığı acı sos


Yapılışı:
  • Soğanı jülyen doğrayın,
  • Yağda pembeleşinceye kadar kavurun,
  • Bifteklerinizi de jülyen doğrayarak soğanlara ilave edin,
  • Etiniz pişince tuz,karabiber ve acı sos ekleyin,
  • Brokolileri haşlayın,
  • Haşlanmış brokolilerinizi zeytinyağında soteleyin ve etinizle karıştırın,
  • Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta