Malzemeler:
- 4 dilim dana biftek 2cm kalınlığında kesilmiş ve dövülmemiş
- 4 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 5 ad arpacık soğan
- 1 diş sarımak
- 1 kök zencefil (1 yemek kaşığı rendelenmiş)
- Tuz,
- Karabiber
Yapılışı:
Sos:
- Balı soya sosu ile karıştırın,
- Sirke, susam yağı, zeytinyağı, ince yemeklik doğranmış soğanlar, rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefil ilave edip,karıştırmaya devam edin.
Et:
- Dana biftekleri hazırlanan sos ile iyice yoğrulup 30 dk marine edin,
- 30dk sonra etlerin üzerindeki fazla sos alıp fırın tepsisine dizin.
- Tuz ve karabiber serpilir. 200 derecede 1 saat pişirilir.
- Servis ederken kalan sosu önce ocakta koyulaşana kadar kaynatın sonra ufak bir süzgeçten geçirip ,etlerin üzerine dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder