Ana içeriğe atla

BALLI ZENCEFİL SOSLU DANA BİFTEK



Malzemeler:
  • 4 dilim dana biftek 2cm kalınlığında kesilmiş ve dövülmemiş
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 5 ad arpacık soğan
  • 1 diş sarımak
  • 1 kök zencefil (1 yemek kaşığı rendelenmiş)
  • Tuz,
  • Karabiber


Yapılışı:
Sos:
  • Balı soya sosu ile karıştırın,
  • Sirke, susam yağı, zeytinyağı, ince yemeklik doğranmış soğanlar, rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefil ilave edip,karıştırmaya devam edin.

Et:
  • Dana biftekleri hazırlanan sos ile iyice yoğrulup 30 dk marine edin,
  • 30dk sonra etlerin üzerindeki fazla sos alıp fırın tepsisine dizin.
  • Tuz ve karabiber serpilir. 200 derecede 1 saat pişirilir.
  • Servis ederken kalan sosu önce ocakta koyulaşana kadar kaynatın sonra ufak bir süzgeçten geçirip ,etlerin üzerine dökün.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta