BALLI ZENCEFİL SOSLU DANA BİFTEK



Malzemeler:
  • 4 dilim dana biftek 2cm kalınlığında kesilmiş ve dövülmemiş
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 5 ad arpacık soğan
  • 1 diş sarımak
  • 1 kök zencefil (1 yemek kaşığı rendelenmiş)
  • Tuz,
  • Karabiber


Yapılışı:
Sos:
  • Balı soya sosu ile karıştırın,
  • Sirke, susam yağı, zeytinyağı, ince yemeklik doğranmış soğanlar, rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefil ilave edip,karıştırmaya devam edin.

Et:
  • Dana biftekleri hazırlanan sos ile iyice yoğrulup 30 dk marine edin,
  • 30dk sonra etlerin üzerindeki fazla sos alıp fırın tepsisine dizin.
  • Tuz ve karabiber serpilir. 200 derecede 1 saat pişirilir.
  • Servis ederken kalan sosu önce ocakta koyulaşana kadar kaynatın sonra ufak bir süzgeçten geçirip ,etlerin üzerine dökün.


Yorumlar