BALLI HARDALLI TAVUK


Malzemeler:
8 adet tavuk pirzola
1/2 su bardağı kadar süt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, kekik, karabiber
Taze biberiye


Yapılışı:
Tavuk pirzolalarınızı tuzlayın.
Tavuk hariç, bütün malzemeyi karıştırıp akıcı olmayan fakat çok da yoğun olmayan bir sos elde edin.
Hazırladığınız bu sosa tuzladığınız tavuk pirzolaları yatırın.
Üzerini kapatıp, buzdolabına kaldırın.
Etlerinizi dinlendikten sonra sosuyla beraber fırın kabına alın.
Etler kendi suyunu salacak ve kendi suyu ile pişecektir.

170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
pilav ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar