Ana içeriğe atla

BALLI HARDALLI TAVUK


Malzemeler:
8 adet tavuk pirzola
1/2 su bardağı kadar süt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, kekik, karabiber
Taze biberiye


Yapılışı:
Tavuk pirzolalarınızı tuzlayın.
Tavuk hariç, bütün malzemeyi karıştırıp akıcı olmayan fakat çok da yoğun olmayan bir sos elde edin.
Hazırladığınız bu sosa tuzladığınız tavuk pirzolaları yatırın.
Üzerini kapatıp, buzdolabına kaldırın.
Etlerinizi dinlendikten sonra sosuyla beraber fırın kabına alın.
Etler kendi suyunu salacak ve kendi suyu ile pişecektir.

170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
pilav ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta