ZEYTİNYAĞLI TABAĞI


Malzemeler:
  • 15-20 dolmalık biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber


Humus için:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • Sarımsak
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı


Haydari için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane


  • Küp şeklinde kızarmış patates ve patlıcan
  • Beyaz peynir
  • Domates
  • Salatalık


Yapılışı:
  • Biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın.
  • Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 15 dakika közleyin.
  • Bu arada soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın.
  • Biberleri bu harçla doldurun ve tencereye dizin üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Bir su bardağı su koyup, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Humus için tüm malzemeyi karıştırın, büyükçe bir kâseye boşaltın.
  • Büyük bir servis tabağına tüm malzemelerden azar azar koyup, güzelce dizin.
  • Üzerini maydanoz ya da dereotuyla süsleyin.
  • Her şeyden azar azar koyarak leziz bir tabak hazırlayın.


Yorumlar