Malzemeler:
- 15-20 dolmalık biber
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Humus için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı tahin
- Sarımsak
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Haydari
için:
- Sarımsaklı yoğurt
- Nane
- Küp şeklinde kızarmış patates ve patlıcan
- Beyaz peynir
- Domates
- Salatalık
Yapılışı:
- Biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın.
- Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 15 dakika közleyin.
- Bu arada soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın.
- Biberleri bu harçla doldurun ve tencereye dizin üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Bir su bardağı su koyup, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Humus için tüm malzemeyi karıştırın, büyükçe bir kâseye boşaltın.
- Büyük bir servis tabağına tüm malzemelerden azar azar koyup, güzelce dizin.
- Üzerini maydanoz ya da dereotuyla süsleyin.
- Her şeyden azar azar koyarak leziz bir tabak hazırlayın.
Yorumlar
Yorum Gönder