Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI TABAĞI


Malzemeler:
  • 15-20 dolmalık biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber


Humus için:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • Sarımsak
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı


Haydari için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Nane


  • Küp şeklinde kızarmış patates ve patlıcan
  • Beyaz peynir
  • Domates
  • Salatalık


Yapılışı:
  • Biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın.
  • Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 15 dakika közleyin.
  • Bu arada soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın.
  • Biberleri bu harçla doldurun ve tencereye dizin üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Bir su bardağı su koyup, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Humus için tüm malzemeyi karıştırın, büyükçe bir kâseye boşaltın.
  • Büyük bir servis tabağına tüm malzemelerden azar azar koyup, güzelce dizin.
  • Üzerini maydanoz ya da dereotuyla süsleyin.
  • Her şeyden azar azar koyarak leziz bir tabak hazırlayın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta