Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ VE BRÜKSEL LAHANASI


Malzemeler:

  • 500 gr. brokoli
  • 500 gr. bürüksel lahanası
  • 1 adet ortaboy kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • Zeytinyağı
  • 1 tutam şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı:

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurun ve havuçları ince ince doğrayıp 3-4 dakika kadar soteleyin.
  • Lahana ve brokoliyi ekleyerek üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin.

  • Tuzunu ve şekeri damak tadınıza göre ayarlayarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta