Mısır nişastasının kurabiyeye kattığı ayrı bir kıvam oluyor hele bir de tarçın aroması,mis gibi kokusu da eklenince ...
Malzemeler:
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır ya da buğday nişastası (250 gram) (buğday nişastası önerilir)
- 8 çorba kaşığı dolusu un (Unu kaşık kaşık kaşık kontollü eklemeniz önerilir. Yumurta büyüklüklükleri ve kullanılan yağın yağ yoğunluğu farklı olduğu için, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 8 çorba kaşığı dolusu un bunu sağlıyor)
- 1 su bardağı pudra şekeri (pudra şekeri miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı dolusu yoğurt
- 150 gr tereyağ (Margarin de kullanılabilir.)
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe bağlı, vanilin
Yapılışı:
- Un, mısır nişastası, pudra şekeri ve kabartma tozu derin bir kapta güzelce karıştırılır.
- Kuru karışımın içine, tereyağ, yoğurt ve yumurta da ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İstenen şekil verilip yağlı kağıt üzerine koyulan kurabiyeler 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder