Ana içeriğe atla

TARÇINLI NİŞASTALI KURABİYE TARİFİ


Mısır nişastasının kurabiyeye kattığı ayrı bir kıvam oluyor hele bir de tarçın aroması,mis gibi kokusu da eklenince ...


Malzemeler:
  • 2 su bardağı mısır ya da buğday nişastası (250 gram) (buğday nişastası önerilir)
  • 8 çorba kaşığı dolusu un (Unu kaşık kaşık kaşık kontollü eklemeniz önerilir. Yumurta büyüklüklükleri ve kullanılan yağın yağ yoğunluğu farklı olduğu için, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 8 çorba kaşığı dolusu un bunu sağlıyor)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (pudra şekeri miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı dolusu yoğurt
  • 150 gr tereyağ (Margarin de kullanılabilir.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe bağlı, vanilin

Yapılışı:

  • Un, mısır nişastası, pudra şekeri ve kabartma tozu derin bir kapta güzelce karıştırılır.
  • Kuru karışımın içine, tereyağ, yoğurt ve yumurta da ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • İstenen şekil verilip yağlı kağıt üzerine koyulan kurabiyeler 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta