Ana içeriğe atla

SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL GÜL BÖREĞİ



Malzemeler:
  • Milföy hamuru
  • Salam
  • 1 ad. kabak
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı
  • 1 ad. yumurta sarısı
                                                             
Milföylü gül böreği nasıl yapılır?
Milföy hamurunu dikey olarak beş dilime ayırın. Salamları yarım ay şeklinde dilimleyin.

Kabakları yıkadıktan sonra dış yüzeylerine çatalla çizgiler çekip çok ince dilimleyin. Onları da yarım ay kesin. Üzerine biraz tuz, çekme karabiber ve zeytinyağı gezdirip karıştırın.

Şerit milföy hamurlarının üzerine isterseniz salam ve kabak karışık olarak, isterseniz ayrı ayrı döşeyip elinizle kıvırın.  Oluşan çiçeklerin etrafına yumurta sarısı sürüp 180 derece kızgın fırında kızarana kadar 15-17 dakika pişirin.

Milföy yağlı bir hamur olduğu için fırın tam kızmadan börekleri sürmeyin, yağını salar. Buzluktan milföylerin kullanacağınız kadarını dolaba indirin kullanmadan beş dakika önce dışarı çıkarmanız kafi gelecektir.


Not: Tarifi değişik malzemelerle uygulamak mümkün,  arzu ederseniz mevsime göre patlıcan, haşlanmış yada fırınlanmış pancar vb. sebzeler de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta