Malzemeler:
- Milföy
hamuru
- Salam
- 1
ad. kabak
- Tuz,
karabiber, zeytinyağı
- 1
ad. yumurta sarısı
Milföylü gül böreği nasıl yapılır?
Milföy hamurunu dikey olarak beş dilime ayırın.
Salamları yarım ay şeklinde dilimleyin.
Kabakları yıkadıktan sonra dış yüzeylerine çatalla
çizgiler çekip çok ince dilimleyin. Onları da yarım ay kesin. Üzerine biraz
tuz, çekme karabiber ve zeytinyağı gezdirip karıştırın.
Şerit milföy hamurlarının üzerine isterseniz salam ve
kabak karışık olarak, isterseniz ayrı ayrı döşeyip elinizle kıvırın.
Oluşan çiçeklerin etrafına yumurta sarısı sürüp 180 derece kızgın fırında
kızarana kadar 15-17 dakika pişirin.
Milföy yağlı bir hamur olduğu için fırın tam kızmadan
börekleri sürmeyin, yağını salar. Buzluktan milföylerin kullanacağınız kadarını
dolaba indirin kullanmadan beş dakika önce dışarı çıkarmanız kafi gelecektir.
Not: Tarifi değişik
malzemelerle uygulamak mümkün, arzu ederseniz mevsime göre patlıcan,
haşlanmış yada fırınlanmış pancar vb. sebzeler de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder