Ana içeriğe atla

SEVGİLİLER GÜNÜ ÖZEL CUPCAKE TARİFİ




Merhabalar,sevgililer günü için özel ve kolay bir tarif ...


Malzemeler:

40 gr kakao
100 ml kaynar su
50 gr tereyağı
125 gr esmer şeker
1 yumurta
100 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Cupcake pişirme kağıtlarını cupcake-muffin pişirme kaplarının içine yerleştirin ve fırını 180 derece olarak önceden ısıtın.
Kakaoyu bir kaba boşaltın ve kaynar suyla birlikte çırpın ve soğumaya bırakın.
Başka bir kapta tereyağ, şeker, yumurta, un ve kabartma tozunu kremamsı olana dek mikserle çırpın.
Daha sonra kakao karışımını ekleyin ve iyice karışması için bir daha çırpın.
Ortaya çıkan karışımı cupcake kağıtlarının içine dökün ve 25 dakika boyunca pişirin.
10 dakika boyunca bırakın ve soğumasını bekleyin.
Üzerine sürülen pembe renkli şey Royal Icing hemen onun yapılışına geçelim:

2 yumurtanın akı
4 su bardağı şeker

1 limon suyu
Renklendirmek için ya gıda boyası yada vişne suyu ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Önce yumurtaların akları iyice çırpılır. Sonra şeker ile limon suyu ilave edilir. 1 dakika kadar daha çırpılır. Eğer çok koyu olursa yumurta akı, çok duru olursa şeker ilave edilebilir.
3 gün boyunca hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir.  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta