SARIMSAKLI ZEYTİNYAĞI



Sofralarınıza farklı lezzetler katmaya devam ediyorum. Zeytinyağı benim için mutfağımız vazgeçilmezidir.Sarımsakla birleşince daha da lezzetleniyor. Kızartılmış ekmek ile servis edebilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 ¼ Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı (125g)
  • 5 Diş Sarmısak (ince Dilimlenmiş)
  • 1 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke veya Kırmızı Üzüm Sirkesi
  • 1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
  • 1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber

Yapılışı:



  • Bir sos tenceresine sızma zeytinyağını alıp ısıtın. Sarmısakları ekleyip 4-5 dakika pişirin.
  • Ateşten aldıktan sonra, üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
  • Cam bir kavanoza alıp, 1 gün içerisinde tüketin.
  • Deniz tuzu, sirke ve karabiber ekleyerek iştah açıcı olarak soğanlı zeytinli ekmeklerin yanına servis edin

Yorumlar