Ana içeriğe atla

SARIMSAKLI ZEYTİNYAĞI



Sofralarınıza farklı lezzetler katmaya devam ediyorum. Zeytinyağı benim için mutfağımız vazgeçilmezidir.Sarımsakla birleşince daha da lezzetleniyor. Kızartılmış ekmek ile servis edebilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 ¼ Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı (125g)
  • 5 Diş Sarmısak (ince Dilimlenmiş)
  • 1 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke veya Kırmızı Üzüm Sirkesi
  • 1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
  • 1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber

Yapılışı:



  • Bir sos tenceresine sızma zeytinyağını alıp ısıtın. Sarmısakları ekleyip 4-5 dakika pişirin.
  • Ateşten aldıktan sonra, üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
  • Cam bir kavanoza alıp, 1 gün içerisinde tüketin.
  • Deniz tuzu, sirke ve karabiber ekleyerek iştah açıcı olarak soğanlı zeytinli ekmeklerin yanına servis edin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta