Sofralarınıza farklı lezzetler katmaya devam ediyorum. Zeytinyağı benim için mutfağımız vazgeçilmezidir.Sarımsakla birleşince daha da lezzetleniyor. Kızartılmış ekmek ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 ¼ Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı (125g)
- 5 Diş Sarmısak (ince Dilimlenmiş)
- 1 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke veya Kırmızı Üzüm Sirkesi
- 1 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
- 1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
Yapılışı:
- Bir sos tenceresine sızma zeytinyağını alıp ısıtın. Sarmısakları ekleyip 4-5 dakika pişirin.
- Ateşten aldıktan sonra, üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.
- Cam bir kavanoza alıp, 1 gün içerisinde tüketin.
- Deniz tuzu, sirke ve karabiber ekleyerek iştah açıcı olarak soğanlı zeytinli ekmeklerin yanına servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder