PANDİSPANYA İÇİN 10 PÜF NOKTA


  1. Yumurtaların oda ısında olması gerekmektedir.
  2. Şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Yani 2-3 dakika çırpmalıyız.
  3. Unlu karışım şekerli karışıma ilave ederken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmeliyiz. Yani mikserin en düşük ayarında ve kısa bir süre karıştırarak diğer malzemeler ile karışmasını sağlamalıyız.
  4. Kalıbı yağlarken katı yağ kullanmalıyız
  5. Sade tariflere kakao ilave edeceksek isek karışımın biraz daha koyu olacağını bilmeliyiz.
  6. Pişirme esnasında ilk 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya özen göstermeliyiz.
  7. Pandispanyamızda değişik lezzetler denemek için kek karışımına tarçın, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, evde var olan marmelatlarımızdan 1 çorba kaşığı kadar ilave edebiliriz.
  8. Pandispanyalarımızı en az 1 gün önceden hazırlarsak pastamız daha lezzetli olacaktır.
  9. hazırladığınız pandispanyayı streç filme sararak serin bir yerde birkaç gün, buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.
  10. En az 1 gün önceden hazırladığınız pandispanyamızı pasta yaparken kullanırken ara katlarını dilediğimiz malzeme ile iyice nemlendirmeliyiz.

Yorumlar