Şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Yani 2-3 dakika çırpmalıyız.
Unlu karışım şekerli karışıma ilave ederken çok fazla karıştırmamaya dikkat
etmeliyiz. Yani mikserin en düşük ayarında ve kısa bir süre karıştırarak diğer
malzemeler ile karışmasını sağlamalıyız.
Kalıbı yağlarken katı yağ kullanmalıyız
Sade tariflere kakao ilave edeceksek isek karışımın biraz daha koyu olacağını
bilmeliyiz.
Pişirme esnasında ilk 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya özen
göstermeliyiz.
Pandispanyamızda değişik lezzetler denemek için kek karışımına tarçın, limon
kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, evde var olan marmelatlarımızdan 1
çorba kaşığı kadar ilave edebiliriz.
Pandispanyalarımızı en az 1 gün önceden hazırlarsak pastamız daha lezzetli
olacaktır.
hazırladığınız pandispanyayı streç filme sararak serin bir yerde birkaç gün,
buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.
En az 1 gün önceden hazırladığınız pandispanyamızı pasta yaparken kullanırken
ara katlarını dilediğimiz malzeme ile iyice nemlendirmeliyiz.
Yorumlar
Yorum Gönder