Ana içeriğe atla
PANDİSPANYA İÇİN 10 PÜF NOKTA

- Yumurtaların oda ısında olması gerekmektedir.
- Şeker ve yumurta iyice çırpılmalıdır. Yani 2-3 dakika çırpmalıyız.
- Unlu karışım şekerli karışıma ilave ederken çok fazla karıştırmamaya dikkat
etmeliyiz. Yani mikserin en düşük ayarında ve kısa bir süre karıştırarak diğer
malzemeler ile karışmasını sağlamalıyız.
- Kalıbı yağlarken katı yağ kullanmalıyız
- Sade tariflere kakao ilave edeceksek isek karışımın biraz daha koyu olacağını
bilmeliyiz.
- Pişirme esnasında ilk 20-25 dakika fırının kapağını açmamaya özen
göstermeliyiz.
- Pandispanyamızda değişik lezzetler denemek için kek karışımına tarçın, limon
kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, evde var olan marmelatlarımızdan 1
çorba kaşığı kadar ilave edebiliriz.
- Pandispanyalarımızı en az 1 gün önceden hazırlarsak pastamız daha lezzetli
olacaktır.
- hazırladığınız pandispanyayı streç filme sararak serin bir yerde birkaç gün,
buzdolabında birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz.
- En az 1 gün önceden hazırladığınız pandispanyamızı pasta yaparken kullanırken
ara katlarını dilediğimiz malzeme ile iyice nemlendirmeliyiz.
Yorumlar
Yorum Gönder