Ana içeriğe atla

MİNİ PİZZALAR


Çocuklarınızla birlikte farklı tatlarda da yapabileceğiniz mini mini pizzalar...


Malzemeler:
Pizza Hamuru için:
  • 3 ½ Su Bardağı Buğday Unu (350-400g)
  • 1 Paket instant maya
  • 4 ½ Çay Bardağı Ilık Su (250ml)
  • 1 Tutam Toz Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

Üzeri için:
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
  • 4 Yemek Kaşığı Domates Sosu
  • Kekik ve Taze Fesleğen
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz ve Karabiber


Yapılışı:
  • Unu eleyerek bir karıştırma kabına alın. Üzerine Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası ve diğer hamur malzemesini ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Bir kaseyi hafifçe yağlayıp içine hazırladığınız hamuru koyun. Üzerine nemli bir havlu serip, hamurun hacmi iki katına çıkana kadar sıcak bir yerde bekletin. (40-50 dakika)
  • Bu sırada fırınınızı 220oC ayarlayıp, önceden ısıtın.
  • Hamurun içindeki havayı almak için yumruğunuzla bastırın ve 1-2 dakika daha yoğurun.
  • Hazırladığınız pizza hamurundan 25-30 adet parça koparıp, yuvarlak açın.
  • Üzerlerine sırasıyla domates sosu veya salçası, zeytinyağı, peynir ve baharatları yerleştirip, pişirme kağıdı serili tepsilere dizin.
  • Önceden 220oC ısıtılmış fırında, 10-12 dakika pişirip, servis yapın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta