Ana içeriğe atla

MİNİ AŞK PASTALARI


Malzemeler :
Tabanı için :
  • 2 Paket Kakaolu Bisküvi
  • 4-5 Yemek kaşığı Soğuk Tereyağı (80g)


Krema için :
  • 3 Yemek Kaşığı Buğday Unu (15-20g)
  • 6-7 Yemek Kaşığı Tereyağı (100g)
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 ½ Çay Bardağı Pudra Şekeri (90g)
  • 1 Su Bardağı Toz Badem (100g)


Üzeri için :
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao (10g)
  • 1 Paket Kakaolu Bisküvi


Yapılışı:



  • Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp, ısıtın.
  • Tart tabanı için bisküvi ve tereyağını rondoda beraberce çekin, pişirme kağıdı serili, tart kalıbı veya dikdörtgen bir cam fırın tepsisinin tabanına parmak uçlarınızla düz olarak yayın. Streç film ile sarıp, krema hazır olana dek buzdolabında bekletin.
  • Krema için, bir çırpma kabında toz şeker ve tereyağını çırpmaya başlayın, 4-5 dakika çırptıktan sonra, yumurtaları da ekleyip karışım köpüklenip kabarana dek 2-3 dakika çırpmaya devam edin.
  • En son toz badem ve unu ekleyip spatula ile karıştırarak, karışımı söndürmeden malzemeleri birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız kremayı, bisküvi tabanın üzerine yayarak aktarın
  • Kalan kakaolu bisküvi ve Kakaoyu rondoda çekin ama toza dönüştürmeyin.
  • Kremanın üzerine serpiştirip, önceden 180oC ısıtılmış fırında, 20-22 dakika pişirin.
  • Fırından aldığınız tart soğuduğunda kalpli kalıplarla parçalar kesip, servis tabağına alın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta