Evde dilediğiniz gibi grisini yapmaya ne dersiniz?
İşte size leziz bir tarif,yorumlarınızı bekliyorum.
Malzemeler:
- 2 Su Bardağı Un (200g)
- 2 Çay Kaşığı Kuru maya
- 1 Çay Bardağı Su (100ml)
- 1 ½ Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
- 2 Yemek Kaşığı Susam
- 2 Yemek Kaşığı Toz Kekik
Üzeri için:
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Yemek Kaşığı Su
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 200°C ayarlayıp ısıtın.
- Unu eleyerek karıştırma kabına alın.
- Ortasını çukurlaştırıp, su ve kuru mayayı ilave edip karıştırın.
- Tuz ve toz şekeri de ilave ettikten sonra, çalışma unu serpilmiş tezgahta 10-12 dakika yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparıp, silindir şeklinde yuvarlayarak parmak büyüklüğünde parçalar elde edin.
- Elde ettiğiniz parçaları hafif zeytinyağı ve çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta inceltip yuvarlayarak ince uzun çubuk hamurlar elde edin.
- Pişirme kağıdı serili tepsilere yerleştirip mayalanması için üzerini örtüp, oda sıcaklığında 20-25 dakika bekletin.
- Mayalanan grissini hamurlarının üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürün.
- Susam ve kekik serpiştirip, önceden 200°C ısıtılmış fırında 14-16 dakika pişirin.
- Fırından alıp, fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder