KEKİKLİ GRİSİNİ TARİFİ


Evde dilediğiniz gibi grisini yapmaya ne dersiniz?
İşte size leziz bir tarif,yorumlarınızı bekliyorum.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Un (200g)
  • 2 Çay Kaşığı Kuru maya
  • 1 Çay Bardağı Su (100ml)
  • 1 ½ Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Susam
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Kekik

Üzeri için:
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Su


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 200°C ayarlayıp ısıtın.
  • Unu eleyerek karıştırma kabına alın.
  • Ortasını çukurlaştırıp, su ve kuru mayayı ilave edip karıştırın.
  • Tuz ve toz şekeri de ilave ettikten sonra, çalışma unu serpilmiş tezgahta 10-12 dakika yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparıp, silindir şeklinde yuvarlayarak parmak büyüklüğünde parçalar elde edin.
  • Elde ettiğiniz parçaları hafif zeytinyağı ve çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta inceltip yuvarlayarak ince uzun çubuk hamurlar elde edin.
  • Pişirme kağıdı serili tepsilere yerleştirip mayalanması için üzerini örtüp, oda sıcaklığında 20-25 dakika bekletin.
  • Mayalanan grissini hamurlarının üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürün.
  • Susam ve kekik serpiştirip, önceden 200°C ısıtılmış fırında 14-16 dakika pişirin.
  • Fırından alıp, fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.


Yorumlar