Ana içeriğe atla

KEKİKLİ GRİSİNİ TARİFİ


Evde dilediğiniz gibi grisini yapmaya ne dersiniz?
İşte size leziz bir tarif,yorumlarınızı bekliyorum.


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Un (200g)
  • 2 Çay Kaşığı Kuru maya
  • 1 Çay Bardağı Su (100ml)
  • 1 ½ Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Susam
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Kekik

Üzeri için:
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Su


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 200°C ayarlayıp ısıtın.
  • Unu eleyerek karıştırma kabına alın.
  • Ortasını çukurlaştırıp, su ve kuru mayayı ilave edip karıştırın.
  • Tuz ve toz şekeri de ilave ettikten sonra, çalışma unu serpilmiş tezgahta 10-12 dakika yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparıp, silindir şeklinde yuvarlayarak parmak büyüklüğünde parçalar elde edin.
  • Elde ettiğiniz parçaları hafif zeytinyağı ve çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta inceltip yuvarlayarak ince uzun çubuk hamurlar elde edin.
  • Pişirme kağıdı serili tepsilere yerleştirip mayalanması için üzerini örtüp, oda sıcaklığında 20-25 dakika bekletin.
  • Mayalanan grissini hamurlarının üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürün.
  • Susam ve kekik serpiştirip, önceden 200°C ısıtılmış fırında 14-16 dakika pişirin.
  • Fırından alıp, fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta