Merhabalar,
sevgililer gününde sevginizi göstermenin bir yolu daha var!
El emeğinizle hazırladığınız minik kalp kurabiyeler...
Üstelik farklı süslemelerle yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz.
Malzemeler :
Kurabiye Hamuru
için:
3 Su Bardağı Buğday Unu (300g )
½ Çay Bardağı Buğday Nişastası (25-30g)
½ Paket Hamur Kabartma Tozu
1 Paket Vanilyalı Puding
2 Adet Yumurta
Tereyağ (100g)
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
(30ml)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)
1 Paket Şekerli Vanilin
Üzeri için :
Kuvertür
Çikolata (100g)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)
İsteğe göre kalpli,
renkli süs şekerleri
Yapılışı:
Fırınınızı önceden
180°C ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek hazırlayın.
Buğday unu ve
nişastayı beraber eleyerek karıştırma kabına aktarın, tereyağını da ekleyip
parmak uçlarınızla tereyağı eriyip, karışım kum kıvamına gelene dek ovuşturarak
karıştırın.
Üzerine Vanilyalı toz Puding ve diğer malzemeleri ekleyip, 3-4 dakika ele yapışmayan
yumuşak bir kurabiye hamuru elde edinceye dek yoğurun.
Hazırladığınız
hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından
alınca, oda sıcaklığında 5 dakika bekletip, merdane yardımı ile 1 cm
kalınlığında açın.
Kalp şeklinde
kurabiye kalıpları kullanarak kurabiyelerinizi istediğiniz şekillerde kesip,
pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
Önceden 180°C
ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin.
Fırından aldıktan
sonra, kurabiyelerin yarısını Pudra Şekeri’ne bulayıp, tüm
kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı
ben-mari usulü eritin, henüz sıcakken, soğuyan kurabiyelerin diğer yarısını çikolataya
batırıp donmaya bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder