Ana içeriğe atla

KALP KURABİYELER


Merhabalar,
sevgililer gününde sevginizi göstermenin bir yolu daha var!
El emeğinizle hazırladığınız minik kalp kurabiyeler...
Üstelik farklı süslemelerle yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz.


Malzemeler :
Kurabiye Hamuru için:
3 Su Bardağı Buğday Unu (300g )
½ Çay Bardağı Buğday Nişastası (25-30g)
½ Paket Hamur Kabartma Tozu
1 Paket Vanilyalı Puding
2 Adet Yumurta
Tereyağ (100g)
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ (30ml)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)
1 Paket Şekerli Vanilin

Üzeri için :
Kuvertür Çikolata (100g)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri (60g)
İsteğe göre kalpli, renkli süs şekerleri


Yapılışı: 
Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek hazırlayın.
Buğday unu ve nişastayı beraber eleyerek karıştırma kabına aktarın, tereyağını da ekleyip parmak uçlarınızla tereyağı eriyip, karışım kum kıvamına gelene dek ovuşturarak karıştırın.
Üzerine Vanilyalı toz Puding ve diğer malzemeleri ekleyip, 3-4 dakika ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru elde edinceye dek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından alınca, oda sıcaklığında 5 dakika bekletip, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
Kalp şeklinde kurabiye kalıpları kullanarak kurabiyelerinizi istediğiniz şekillerde kesip, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
Önceden 180°C ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra, kurabiyelerin yarısını Pudra Şekeri’ne bulayıp, tüm kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı ben-mari usulü eritin, henüz sıcakken, soğuyan  kurabiyelerin diğer yarısını çikolataya batırıp donmaya bırakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta