- 2 Su Bardağı Buğday Unu (200g)
- 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Süt (200ml)
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Ayçiçek Yağı (100ml)
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 1/2 Çay Bardağı Kakao (20g)
- 3/4 Çay Bardağı Damla Çikolata (40g)
- ½ Çay Kaşığı Toz Tarçın
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 175oC ayarlayıp ısıtın. Kalpli muffin kalıplarını yağlayıp hazırlayın.
- Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yüksek devirde, karışım köpürüp kabarana ve şeker tamamen eriyene dek 3-4 dakika çırparak karıştırın.
- Buğday unu, Hamur Kabartma Tozu, toz tarçın ve Kakao’yu beraber eleyerek bir karıştırma kabına alın.
- Yumurtalı karışımın üzerine, önce sıvı yağ, ve sütü ilave edip, çırpmaya düşük devirde 1-2 dakika daha devam edin.
- Üzerine unlu karışım, damla çikolata ve Şekerli Vanilin’i de ekleyip, spatula yardımı ile birbirine yedirin.
- Hazırladığınız kek hamurunu muffin kalıplarının 2/3 ünü geçmeyecek şekilde kalpli kalıplara paylaştırın.
- Önceden 175 °C ısıtılmış fırında 18-24 dakika pişirin.
- Soğuyunca çay veya kahvenin yanına servis yapabilir veya 14 Şubat Hediyesi olarak güzel bir hediye kutusunda gönderebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder