Ana içeriğe atla

KAKAOLU KALP MUFFİNLER


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Buğday Unu (200g)
  • 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Süt (200ml)
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Ayçiçek Yağı (100ml)
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1/2 Çay Bardağı Kakao (20g)
  • 3/4 Çay Bardağı Damla Çikolata (40g)
  • ½ Çay Kaşığı Toz Tarçın


      Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 175oC ayarlayıp ısıtın. Kalpli muffin kalıplarını yağlayıp hazırlayın.
  • Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yüksek devirde, karışım köpürüp kabarana ve şeker tamamen eriyene dek  3-4 dakika çırparak karıştırın.
  • Buğday unu, Hamur Kabartma Tozu, toz tarçın ve Kakao’yu beraber eleyerek bir karıştırma kabına alın.
  • Yumurtalı karışımın üzerine, önce sıvı yağ, ve sütü ilave edip, çırpmaya düşük devirde 1-2 dakika daha devam edin.
  • Üzerine unlu karışım, damla çikolata ve Şekerli Vanilin’i de ekleyip, spatula yardımı ile birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu muffin kalıplarının 2/3 ünü geçmeyecek şekilde kalpli kalıplara paylaştırın.
  • Önceden 175 °C ısıtılmış fırında 18-24 dakika pişirin.
  • Soğuyunca çay veya kahvenin yanına servis yapabilir veya 14 Şubat Hediyesi olarak güzel bir hediye kutusunda gönderebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta