KAKAOLU KALP MUFFİNLER


Malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Buğday Unu (200g)
  • 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Süt (200ml)
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Ayçiçek Yağı (100ml)
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1/2 Çay Bardağı Kakao (20g)
  • 3/4 Çay Bardağı Damla Çikolata (40g)
  • ½ Çay Kaşığı Toz Tarçın


      Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 175oC ayarlayıp ısıtın. Kalpli muffin kalıplarını yağlayıp hazırlayın.
  • Bir çırpma kabında yumurta ve şekeri mikser yardımı ile yüksek devirde, karışım köpürüp kabarana ve şeker tamamen eriyene dek  3-4 dakika çırparak karıştırın.
  • Buğday unu, Hamur Kabartma Tozu, toz tarçın ve Kakao’yu beraber eleyerek bir karıştırma kabına alın.
  • Yumurtalı karışımın üzerine, önce sıvı yağ, ve sütü ilave edip, çırpmaya düşük devirde 1-2 dakika daha devam edin.
  • Üzerine unlu karışım, damla çikolata ve Şekerli Vanilin’i de ekleyip, spatula yardımı ile birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu muffin kalıplarının 2/3 ünü geçmeyecek şekilde kalpli kalıplara paylaştırın.
  • Önceden 175 °C ısıtılmış fırında 18-24 dakika pişirin.
  • Soğuyunca çay veya kahvenin yanına servis yapabilir veya 14 Şubat Hediyesi olarak güzel bir hediye kutusunda gönderebilirsiniz. 

Yorumlar