ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE TARİFİ


Malzemeler
500 gr ıspanak
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Yarım limon

Köfte Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı un
Tuz
Su

Yapılışı:
Tencereye koyduğumuz zeytin yağında küp doğranan soğanlar kavrulur. İnce doğranan biber ilave edilir.
Yarım daire şeklinde doğranan havuç da ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Salçalar da eklendikten sonra biraz daha kavrulup ince doğranan ıspanak ilave edilir. Ispanak kıvama gelince haşlanmış mercimek ilave edilir ve üzerine çıkacak kadar su ilave edilir.
Ayrı bir kapta biraz ılık su ile bulgur ıslanır. Un ve tuzu ilave edilip iyice yoğurulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır ve yemeğe ilave edilir.

Köfteler ve ıspanaklar pişince ocaktan alınır. 

Yorumlar