Ana içeriğe atla

HEDİYELİK AŞK KURABİYELERİ


Malzemeler: 
Kurabiye Hamuru için :      
  • 4 ½ Su Bardağı Buğday Unu (450g)
  • 1 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu
  • 1 Adet Yumurta
  • Tereyağı (220g)
  • 2 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 4 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • ½ Çay Kaşığı Tuz



Desen Kreması için:
  • 2 ½ Su Bardağı Pudra Şekeri (300g)
  • 2 Adet Yumurtanın Beyazı
  • 2 Çay Kaşığı Limon Suyu


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 200oC ayarlayın ve ısıtın.
  • Kurabiye hamuru için unu ve tereyağını parmak uçlarınızla ovuşturarak, tereyağı tamamen eriyip karışım kum kıvamına  gelinceye dek birbirine yedirin.
  • Üzerine diğer tüm kurabiye malzemelerini ekleyip, kısaca sert bir kurabiye hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru merdane yardımı ile açıp, kalpli kurabiye kalıplarını kullanarak istediğiniz şekilleri kesin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip uçlarına ısıya dayanıklı çubuklar yerleştirin.
  • Önceden 200OC ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Büyük boy bir tencere veya çaydanlık üzerine orta boy ısıya dayanıklı bir kap veya ben-mari tavası yerleştirin.
  • Krema malzemesini 15-20  dakika iyice kızgınlaşıp karışana ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız krema soğuduktan sonra, sıkma torbası ve ince sıkma ucu yardımı ile kurabiyelerinizi süsleyip, kurumaya bırakın.
  • Dilerseniz gıda boyasıyla kremanızı renklendirip farklı süslemeler de yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta