HEDİYELİK AŞK KURABİYELERİ


Malzemeler: 
Kurabiye Hamuru için :      
  • 4 ½ Su Bardağı Buğday Unu (450g)
  • 1 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu
  • 1 Adet Yumurta
  • Tereyağı (220g)
  • 2 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 4 Yemek Kaşığı Pekmez
  • 2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • ½ Çay Kaşığı Tuz



Desen Kreması için:
  • 2 ½ Su Bardağı Pudra Şekeri (300g)
  • 2 Adet Yumurtanın Beyazı
  • 2 Çay Kaşığı Limon Suyu


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 200oC ayarlayın ve ısıtın.
  • Kurabiye hamuru için unu ve tereyağını parmak uçlarınızla ovuşturarak, tereyağı tamamen eriyip karışım kum kıvamına  gelinceye dek birbirine yedirin.
  • Üzerine diğer tüm kurabiye malzemelerini ekleyip, kısaca sert bir kurabiye hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru merdane yardımı ile açıp, kalpli kurabiye kalıplarını kullanarak istediğiniz şekilleri kesin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip uçlarına ısıya dayanıklı çubuklar yerleştirin.
  • Önceden 200OC ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Büyük boy bir tencere veya çaydanlık üzerine orta boy ısıya dayanıklı bir kap veya ben-mari tavası yerleştirin.
  • Krema malzemesini 15-20  dakika iyice kızgınlaşıp karışana ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız krema soğuduktan sonra, sıkma torbası ve ince sıkma ucu yardımı ile kurabiyelerinizi süsleyip, kurumaya bırakın.
  • Dilerseniz gıda boyasıyla kremanızı renklendirip farklı süslemeler de yapabilirsiniz.

Yorumlar