Malzemeler:
- 4 ½ Su Bardağı Buğday Unu (450g)
- 1 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu
- 1 Adet Yumurta
- Tereyağı (220g)
- 2 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 4 Yemek Kaşığı Pekmez
- 2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
- ½ Çay Kaşığı Tuz
Desen Kreması için:
- 2 ½ Su Bardağı Pudra Şekeri (300g)
- 2 Adet Yumurtanın Beyazı
- 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 200oC ayarlayın ve ısıtın.
- Kurabiye hamuru için unu ve tereyağını parmak uçlarınızla ovuşturarak, tereyağı tamamen eriyip karışım kum kıvamına gelinceye dek birbirine yedirin.
- Üzerine diğer tüm kurabiye malzemelerini ekleyip, kısaca sert bir kurabiye hamuru elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamuru merdane yardımı ile açıp, kalpli kurabiye kalıplarını kullanarak istediğiniz şekilleri kesin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip uçlarına ısıya dayanıklı çubuklar yerleştirin.
- Önceden 200OC ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
- Büyük boy bir tencere veya çaydanlık üzerine orta boy ısıya dayanıklı bir kap veya ben-mari tavası yerleştirin.
- Krema malzemesini 15-20 dakika iyice kızgınlaşıp karışana ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız krema soğuduktan sonra, sıkma torbası ve ince sıkma ucu yardımı ile kurabiyelerinizi süsleyip, kurumaya bırakın.
- Dilerseniz gıda boyasıyla kremanızı renklendirip farklı süslemeler de yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder