Malzemeler :
2 Su Bardağı Buğday Unu (200g)
2 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (4g)
1 Yumurta
8 Yemek Kaşığı Tereyağı (130g) (Oda Sıcaklığında)
1 Su Bardağı ve 2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker (200g)
½ Paket Şekerli Vanilin (2.5g)
Fıstık Ezmesi (250 g)
Süsleme için :
Bir Çay Bardağı İri Dövülmüş Yer Fıstığı (60g)
Yapılışı:
Fırınınızı önceden 170°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
Bir çırpma kabında şeker ve tereyağını mikser uçları yardımıyla krem
kıvamına gelene kadar çırparak karıştırın.
Yumurta, Şekerli Vanilin ve Hamur Kabartma Tozunu da ilave ederek
karıştırın ve 3-4 dakika yoğurun.
Karışıma en son olarak Fıstık Ezmesini ekleyin ve 2 dakika daha yoğurmaya
devam edin. Hamuru streç fil ile sararak buzdolabında 15 dakika bekletin.
Kurabiye hamurunu merdane ile 0,8-1 cm kalınlığında açın.
Harf kalıplar ile istediğiniz harfleri kestikten sonra pişirme kağıdı
serilmiş tepsiye yerleştirin.
Fırına girmeden önce beğeninize göre üzerine bir tutam fıstık serpin.
Önceden 170°C ısıtılmış fırında, 12-15 dakika pişirin.
Fırından çıktığında tel üzerinde bir sure bekletip tek başına servis
edebilir, pasta veya cupcakelerin süslemesinde kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder