Ana içeriğe atla

HARF KURABİYELER


Malzemeler :

Kurabiye hamuru için :
2 Su Bardağı Buğday Unu (200g)
2 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (4g)
1 Yumurta
8 Yemek Kaşığı Tereyağı (130g) (Oda Sıcaklığında)
1 Su Bardağı ve 2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker (200g)
½ Paket Şekerli Vanilin (2.5g)
Fıstık Ezmesi (250 g)

Süsleme için :
Bir Çay Bardağı İri Dövülmüş Yer Fıstığı (60g)


Yapılışı:
Fırınınızı önceden 170°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
Bir çırpma kabında şeker ve tereyağını mikser uçları yardımıyla krem kıvamına gelene kadar çırparak karıştırın.
Yumurta, Şekerli Vanilin ve Hamur Kabartma Tozunu da ilave ederek karıştırın ve 3-4 dakika yoğurun.
Karışıma en son olarak Fıstık Ezmesini ekleyin ve 2 dakika daha yoğurmaya devam edin. Hamuru streç fil ile sararak buzdolabında 15 dakika bekletin.
Kurabiye hamurunu merdane ile 0,8-1 cm kalınlığında açın.
Harf kalıplar ile istediğiniz harfleri kestikten sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.
Fırına girmeden önce beğeninize göre üzerine bir tutam fıstık serpin.
Önceden 170°C ısıtılmış fırında, 12-15 dakika pişirin.

Fırından çıktığında tel üzerinde bir sure bekletip tek başına servis edebilir, pasta veya cupcakelerin süslemesinde kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta