GÜLLÜ CUPCAKE TARİFİ


Malzemeler :
Kek Hamuru için :
  • 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
  • 1 Su Bardağı Süt (200ml)
  • ½ Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 5 Yemek Kaşığı Tereyağı (80g)
  • 3 Adet Yumurta
  • 5 Çay Bardağı Pudra Şekeri (300g)
  • 1 Yemek Kaşığı Gülsuyu

Kreması için :
  • 4 Su Bardağı Pudra Şekeri (480g)
  • Tereyağı (150g)
  • 1 Yemek Kaşığı Gülsuyu
  • ½ Çay Bardağı Süt (50ml)
  • 1 Paket Krem Şanti (75g)
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt (Krem Şanti için) (200ml)
  • Gül Yaprakları


      Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp ısıtın. Kapkek kalıplarına kağıtları yerleştirin.
  • Tereyağı ve Pudra Şekerini mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. 4-5 dakika şeker tamamen eriyinceye dek çırptıktan sonra, tek tek yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Üzerine süt ve gülsuyunu da ekleyip, kısa devirde veya spatula yardımı ile karışıma yedirin.
  • Buğday unu ve Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile karışıma yedirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu kapkek kalıplarının 2/3 ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
  • Önceden 180oC ısıtılmış fırında, 20-22 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
  • Kreması için, pudra şekeri ve tereyağını, süt ile beraber, krema kıvamına gelene dek mikser yardımı ile çırparak karıştırın.
  • Krem Şanti’yi, 1 su bardağı soğuk sütle önce yavaş, sonra hızlı devirde 4-5 dakika çırparak hazırlayın.
  • İki kremayı birbirine yedirip, gülsuyu ekleyin.
  • Sıkma torbası ve uçları yardımı ile kapkeklerin üzerine uygulayın. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar