Ana içeriğe atla

GÜLLÜ CUPCAKE TARİFİ


Malzemeler :
Kek Hamuru için :
  • 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
  • 1 Su Bardağı Süt (200ml)
  • ½ Paket Hamur Kabartma Tozu
  • 5 Yemek Kaşığı Tereyağı (80g)
  • 3 Adet Yumurta
  • 5 Çay Bardağı Pudra Şekeri (300g)
  • 1 Yemek Kaşığı Gülsuyu

Kreması için :
  • 4 Su Bardağı Pudra Şekeri (480g)
  • Tereyağı (150g)
  • 1 Yemek Kaşığı Gülsuyu
  • ½ Çay Bardağı Süt (50ml)
  • 1 Paket Krem Şanti (75g)
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt (Krem Şanti için) (200ml)
  • Gül Yaprakları


      Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp ısıtın. Kapkek kalıplarına kağıtları yerleştirin.
  • Tereyağı ve Pudra Şekerini mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. 4-5 dakika şeker tamamen eriyinceye dek çırptıktan sonra, tek tek yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Üzerine süt ve gülsuyunu da ekleyip, kısa devirde veya spatula yardımı ile karışıma yedirin.
  • Buğday unu ve Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile karışıma yedirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu kapkek kalıplarının 2/3 ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
  • Önceden 180oC ısıtılmış fırında, 20-22 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
  • Kreması için, pudra şekeri ve tereyağını, süt ile beraber, krema kıvamına gelene dek mikser yardımı ile çırparak karıştırın.
  • Krem Şanti’yi, 1 su bardağı soğuk sütle önce yavaş, sonra hızlı devirde 4-5 dakika çırparak hazırlayın.
  • İki kremayı birbirine yedirip, gülsuyu ekleyin.
  • Sıkma torbası ve uçları yardımı ile kapkeklerin üzerine uygulayın. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta