Malzemeler :
- 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
- 1 Su Bardağı Süt (200ml)
- ½ Paket Hamur Kabartma Tozu
- 5 Yemek Kaşığı Tereyağı (80g)
- 3 Adet Yumurta
- 5 Çay Bardağı Pudra Şekeri (300g)
- 1 Yemek Kaşığı Gülsuyu
Kreması için :
- 4 Su Bardağı Pudra Şekeri (480g)
- Tereyağı (150g)
- 1 Yemek Kaşığı Gülsuyu
- ½ Çay Bardağı Süt (50ml)
- 1 Paket Krem Şanti (75g)
- 1 Su Bardağı Soğuk Süt (Krem Şanti için) (200ml)
- Gül Yaprakları
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp ısıtın. Kapkek kalıplarına kağıtları yerleştirin.
- Tereyağı ve Pudra Şekerini mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. 4-5 dakika şeker tamamen eriyinceye dek çırptıktan sonra, tek tek yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Üzerine süt ve gülsuyunu da ekleyip, kısa devirde veya spatula yardımı ile karışıma yedirin.
- Buğday unu ve Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile karışıma yedirin.
- Hazırladığınız kek hamurunu kapkek kalıplarının 2/3 ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
- Önceden 180oC ısıtılmış fırında, 20-22 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
- Kreması için, pudra şekeri ve tereyağını, süt ile beraber, krema kıvamına gelene dek mikser yardımı ile çırparak karıştırın.
- Krem Şanti’yi, 1 su bardağı soğuk sütle önce yavaş, sonra hızlı devirde 4-5 dakika çırparak hazırlayın.
- İki kremayı birbirine yedirip, gülsuyu ekleyin.
- Sıkma torbası ve uçları yardımı ile kapkeklerin üzerine uygulayın. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder